Σε πολύ δύσκολη φάση βρίσκεται αυτήν την περίοδο η Βρετανία, αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού που μαστίζει τη χώρα. Με αυτήν τη λογική προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ότι σε μερικές περιοχές εντοπίζονται ελλείψεις σε οξυγόνο.


Ακόμη, αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για πιο σκληρό lockdown στη χώρα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. «Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη στιγμή» τόνισε, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της χώρας να κρούει επίσης τον «κώδωνα του κινδύνου».


Μιλώντας στο BBC, ο Κρις Γουίτι υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η «πιο επικίνδυνη στιγμή» δεν έχει φτάσει ακόμη, σημειώνοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι χειρότερες που θα έχουν καταγραφεί συνολικά κατά την επέλαση της πανδημίας στη χώρα.


Ετοιμασίες για τους μαζικούς εμβολιασμούς 


Την ίδια ώρα, η Βρετανία ετοιμάζεται για την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών. Σύμφωνα με τον Τζόνσον, περίπου το 40% των 80χρονων στη χώρα έχουν ήδη εμβολιαστεί, καθώς και το 23% των ηλικιωμένων στα κέντρα φροντίδας.


Στη χώρα άνοιξαν ήδη επτά κέντρα εμβολιασμού, ενώ τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία θα μπορούν να παρέχουν το εμβόλιο αργότερα μέσα στην εβδομάδα. «Πιστεύουμε ότι είναι εφικτό» είπε ο Τζόνσον, ερωτηθείς για το σχέδιο των μαζικών εμβολιασμών.