Τη συνέχιση του lockdown δείχνουν οι εισαγωγές, οι διασωληνώσεις καθώς και οι μεταλλάξεις του κοροναϊού στη χώρα. Για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβρη, 227 ασθενείς με κορωνοιο εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία με τους 170 στην Αττική. Οι νοσηλευόμενοι ξεπέρασαν τους 2000 με περισσότερους από τους μισούς να βρίσκονται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Λιγοστεύουν οι ελεύθερες κλίνες στις ΜΕΘ

Οι ΜΕΘ είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτες με ελάχιστα να μένουν κενά και καθημερινά να προστίθενται και νέα. Το οχυρό του «Σωτηρία» δέχεται το σφυροκόπημα του νέου κύματος, με 302 νοσηλευόμενους, 82 διασωληνωμένους και δυο κενές κλίνες. Οι επόμενες εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων θα κρίνουν αν η Αττική μπορεί να ξεκλειδώσει. Πάντως μέχρι στιγμής Ευαγγελισμός και Αττικόν είναι τα νοσοκομεία που διαθέτουν επαρκή αριθμών κρεβατιών.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τις επόμενες δυο εβδομάδες οι μονάδες θα δεχθούν περισσότερη πίεση. Η βρετανική μετάλλαξη εξαπλώνεται δείχνοντας προτίμηση στην Αθήνα. Στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν εντοπιστεί 187 στελέχη και άλλα 121 στα βόρεια προάστια. Η Αττική είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος των ειδικών καθώς συγκεντρώνει πάνω από τα μια κρούσματα καθημερινά με αυξητικές τάσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο: