rss
Διεθνή

Η Ελισάβετ φύτεψε τριανταφυλλιά για τα 100α γενέθλια του Πρίγκιπα Φιλίππου

Ένας συγκινητικός φόρος τιμής στον σύζυγό της που έφυγε από την ζωή τον Απρίλιο

Με μια συγκινητική χειρονομία η Βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου απέτισε φόρο τιμής στον αγαπημένο της σύζυγο Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο.

 Σήμερα, 10 Ιουνίου, ο Δούκας του Εδιμβούργου θα έκλεινε τα 100 και η Ελισάβετ, που υπήρξε παντρεμένη μαζί του για σχεδόν 75 χρόνια, τίμησε τη μνήμη του φυτεύοντας μια ειδική τριανταφυλλιά στο κάστρο του Ουίνδσορ πριν από μερικές ημέρες.

 Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για ένα φυτό που αναπτύχθηκε πρόσφατα και του δόθηκε η ονομασία «Δούκας του Εδιμβούργου», προς τιμήν του εκλιπόντος βασιλικού συζύγου. Η τριανταφυλλιά ήταν δώρο του προέδρου της Royal Horticultural Society, ο οποίος ονομάζεται Κιθ Γουίντ, και παραδόθηκε στην Βασίλισσα Ελισάβετ την προηγούμενη εβδομάδα.

 «Πρόκειται για ένα ρόδο που ονομάζεται Δούκας του Εδιμβούργου και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννησή του, αλλά και σε όλα τα υπέροχα πράγματα που πέτυχε στη ζωή του», είπε στην Ελισάβετ ο πρόεδρος της RHS, αναφερόμενος στο δώρο του. Εκείνη του απάντησε ότι η τριανταφυλλιά είναι πολύ όμορφη, και ότι η χειρονομία του ήταν πολύ ευγενική.

 Η τριανταφυλλιά που παραδόθηκε στην βασίλισσα δεν έχει ακόμα ανθίσει, όμως ο κ. Γουίντ έδειξε στην Ελισάβετ σε φωτογραφία πώς θα είναι τα άνθη της, τα οποία θα έχουν ένα βαθύ ροζ χρώμα.

 Η τριανταφυλλιά φυτεύτηκε στον κήπο της ανατολικής βεράντας, από τον επικεφαλή κηπουρό του Ουίνδσορ Φίλιπ Κάρτερ, ώστε να μπορεί η Βασίλισσα να την βλέπει από το παράθυρο των ιδιαίτερων διαμερισμάτων της, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα