Μεταξύ των νεκρών είναι και οι δέκα δράστες της ένοπλης επίθεσης η οποία έληξε μετά από έξι ώρες και χρειάστηκε η επέμβαση των δυνάμεων του πακιστανικού στρατού. Ωστόσο, νωρίς το πρωί ακούστηκαν και πάλι πυρά από το αεροδρόμιο.

«Η περιοχή απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν ζημιές στα αεροσκάφη, η πυρκαγιά που ήταν ορατή και έχει σβήσει δεν ήταν σε κάποιο αεροσκάφος αλλά σε ένα κτίριο. Όλα τα ζωτικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία είναι άθικτα», δήλωσε τα ξημερώματα ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού Ασίμ Μπάτζουα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι μαχητές που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο ήταν πολύ καλά οπλισμένοι καθώς έφεραν μαζί τους πολλά πυρομαχικά, πυραύλους και εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά καθώς τουλάχιστον δυο από αυτούς ανατινάχθηκαν όταν δέχτηκαν πυρά από τους στρατιώτες.

Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των υπόλοιπων θυμάτων αν και αρχικά είχε ειπωθεί ότι μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του διεθνούς αεροδρομίου. Πάντως στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Καράτσι μεταφέρθηκαν τα πτώματα 11 ανθρώπων μεταξύ των οποίων είναι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας και δυο πολίτες.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο στο Καράτσι, μια πόλη 18 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι το κύριο εμπορικό κέντρο του Πακιστάν έγινε ενώ η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ επιχειρεί τον τερματισμό της χρόνιας σύγκρουσης με τις ακραίες ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες.

Η κυβέρνηση Σαρίφ είχε αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με μια συμμαχία των ισλαμιστών, το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (Τεχρίκ ε Ταλιμπάν Πακιστάν) τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των οποίων είχε κηρυχθεί εκεχειρία την 1η Μαρτίου, η οποία όμως διακόπηκε έναν μήνα αργότερα.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή επίθεση, αλλά οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, σύμμαχοι, των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν που μάχονται για να ανατρέψουν το πακιστανικό κράτος και να επιβάλουν τον σκληρό ισλαμικό νόμο, ήταν υπεύθυνοι για επιδρομές αυτού του είδους και σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Η επίθεση προκάλεσε φόβους για εκτεταμένη αναζωπύρωση της βίας στο Πακιστάν.

Οι εισβολείς φαίνεται ότι διείσδυσαν στο αεροδρόμιο από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πλευρές και κινήθηκαν στον παλαιό τερματικό σταθμό ο οποίος δεν χρησιμοποιείται από τους επιβάτες, αλλά στεγάζει γραφεία και αποθήκες.

Νωρίτερα αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ότι εξ αιτίας της αιματηρής επίθεσης όλες οι πτήσεις που προορίζονταν για το διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς.