Συναγερμό σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς επιβεβαίωσε ότι ξεσπά στην Ευρώπη νέος εφιάλτης, αυτή τη φορά με την γρίπη των πτηνών. Όπως είναι γνωστό η γρίπη των πτηνών είναι θανατηφόρα και μπορεί να έχει αναφορά στα ζώα και συγκεκριμένα στα πτηνά, ωστόσο, μπορεί να μεταδοθεί και στον άνθρωπο.

Ειδικότερα, η γρίπη εντοπίστηκε στην Δανία σε εκτροφείο με γαλοπούλες. Πρόκειται για μια χώρα όπου γίνονται εισαγωγές πουλερικών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Δανία ανέφερε την εμφάνιση εστίας του ιδιαίτερα παθογόνου ιού της γρίπης των πτηνών H5 σε εκτροφείο γαλοπούλας στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE).

 Το ξέσπασμα σε μια φάρμα 27.600 ζώων στο Σλάγκελσε ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου και επιβεβαιώθηκε την 1η Νοεμβρίου, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός, επικαλούμενος έκθεση των δανικών αρχών.

  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν μπορεί να αποκλειστεί η μόλυνση του ανθρώπου με τον εξαιρετικά παθογόνο ιό της γρίπης των πτηνών, αν και η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μικρή.