Ο Τούρκος πρόεδρος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια «διπλή» εμφάνισε, έπειτα από τις φήμες που έκαναν τον γύρω του διαδικτύου και ανέφεραν, ότι υπέστη εγκεφαλικό και πέθανε.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε αρχικά με πρεσβευτές, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την επέτειο των 19 χρόνων από τη νίκη του στις εκλογές του 2002.
Πολλοί παρατήρησαν ότι εμφανίστηκε να μιλά σε δημοσιογράφους εμφανώς καταβεβλημένος, ενώ μιλά αργά, δείχνοντας κουρασμένος χωρίς να αναφερθεί στις φήμες.

«Από την ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην ανάπτυξη των υποδομών της όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Όπως βλέπετε ταξιδεύουμε σε διαφορετικές ηπείρους, επισκεφτήκαμε 52 χώρες της Αφρικής όπως και στη Λατινική Αμερική. Επισκεφθήκαμε όλες αυτές τις χώρες», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται, πως τις προηγούμενες ημέρες, το Foreign Policy είχε κυκλοφορήσει ένα άρθρο με τίτλο: «Πολύ άρρωστος ο Ερντογάν για να κυβερνήσει». Ο ερευνητικός ιστότοπος Nordic έχει δημοσιεύσει απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα χρόνια προβλήματα υγείας του, υποστηρίζοντας ότι πάσχει από καρκίνο και επιληψία, ενώ το CNN ανέφερε ότι: «Η κλονισμένη υγεία του Ερντογάν θα αλλάξει το πολιτικό τοπίο στη γείτονα χώρα πολύ σύντομα».

Οι φήμες για την υγεία του Ερντογάν

Μία τέτοια φήμη κυκλοφόρησε το πρωί της Τετάρτης, προκαλώντας αναταραχή. Μία μέρα μετά την επιστροφή του από την Γλασκώβη μετά από το τέλος εκδήλωσης στο προεδρικό, φαίνεται να σέρνει με δυσκολία τα πόδια του. Με δυσκολία περπατά και κατά την άφιξή του στην Άγκυρα.
Από το 2017 μέχρι σήμερα ο φακός έχει «πιάσει» πολλές στιγμές που μαρτυρούν, ότι ο ηγέτης της Τουρκίας έχει κάποια προβλήματα με την υγεία του.
Οι φήμες που διατυπώνονται, υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζει αυξανόμενη λήθη και κρίσεις αναπνευστικών προβλημάτων.

Σημειώνεται πως ο Ερντογάν αύξησε τον αριθμό των ανθρώπων που τον φροντίζουν, μείωσε τις συναντήσεις με τον Τύπο και παίρνει παυσίπονα πριν από δημόσιες εκδηλώσεις.

Οι φήμες συχνά προέρχονται από τον περίγυρό του. Αν και το επιτελείο του άσκησε διώξεις σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους που φέρεται να διακίνησαν την πληροφορία για τον θάνατό του, κυρίαρχη είναι πια η αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την υγεία του Τούρκου προέδρου.

Η τουρκική λίρα «καταρρέι» 

Τη στιγμή που υγεία του Ερντογάν «καταρρέι», μεγάλη είναι η πτώση και της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου.
Το τουρκικό νόμισμα σημείωσε νέα μεγάλη πτώση, με τα νοικοκυριά στη γείτονα να παλεύουν για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για τα καθημερινό τραπέζι.