Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η βουλευτής των Τόρις, Καρολάιν Νοκς, κατηγόρησε τον πατέρα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Στάνλεϊ Τζόνσον για σεξουαλική παρενόχληση.

Συγκεκριμένα, δήλωσε δημοσίως ότι της έπιασε την οπίσθια πλευρά της στο συνέδριο του Κόμματος των Συντηρητικών το 2003.

Λίγο αργότερα κι άλλη μια καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς μία δημοσιογράφος του περιοδικού «New Statesman» ισχυρίστηκε ότι την άγγιξε ανάρμοστα το 2019.

Οι δημόσιες καταγγελίες των δύο γυναικών προκαλούν πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον που καλείται να τιθασεύσει τον πατέρα του.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι ο 81χρονος Στάνλεϊ συμπεριφέρθηκε απρεπώς στη βουλευτή των Συντηρητικών πριν από 18 χρόνια.

Το περιστατικό, όπως λέει η βουλευτής, συνέβη στο Μπλάκπουλ. Στις κατηγορίες της 49χρονης Νοκς, ο μπαμπάς Τζόνσον δηλώνει ότι δεν θυμάται καν την ίδια την Κάρολαιν Νοκς και δεν απάντησε στις κατηγορίες της.

Συμμετέχοντας σε συζήτηση σχετικά με τη βία κατά των γυναικών που οργάνωσε το βρετανικό δίκτυο «Sky News», η Κάρολαιν υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να θυμηθώ έναν πραγματικά διακεκριμένο άνδρα - την εποχή που ήταν υποψήφιος των Συντηρητικών για το Teignbridge στο Ντέβον - να με χτυπάει στην οπίσθια πλευρά μου όσο πιο δυνατά μπορούσε και να μου λέει: «Ω, έχεις ένα υπέροχο κάθισμα».

Και η 20χρονη τώρα δημοσιογράφος Άιλμπι Ρία, ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον υπερέβη τα εσκαμμένα.

«Ο Στάνλει Τζόνσον με άρπαξε κι εμένα σ΄ένα πάρτι του συνεδρίου των Συντηρητικών το 2019....«Είμαι ευγνώμων στην Κάρολαιν Νοκς που είπε φωναχτά κάτι που κανένας από εμάς δεν θα έπρεπε να ανεχτεί, ιδίως από τον πατέρα του πρωθυπουργού», τόνισε η δημοσιογράφος.