Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί στην Ουκρανία, εν μέσω φόβων για ρωσική εισβολή. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ στο Κίεβο. Κατά τη συνάντηση, «θα ενισχύσει τη δέσμευση των ΗΠΑ απέναντι στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Ο  Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί επίσης την Πέμπτη στο Βερολίνο για συνομιλίες με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για τον ουκρανικό φάκελο, αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι τέσσερις διατλαντικές δυνάμεις θα ανταλλάξουν απόψεις για «τις κοινές προσπάθειες, προκειμένου να αποτραπεί μια περαιτέρω ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, περιλαμβανομένης της ετοιμότητας συμμάχων και εταίρων να επιβάλουν μαζικές συνέπειες και σοβαρά οικονομικά κόστη στη Ρωσία», σημείωσε ακόμη ο Νεντ Πράις.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε γνωστό πως: «Η περιοδεία του Άντονι Μπλίνκεν ακολουθεί μια τεράστια διπλωματική επιχείρηση με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους μας για μια ενιαία προσέγγιση ώστε να απαντήσουμε στην απειλή που θέτει η Ρωσία στην Ουκρανία, και τις κοινές μας προσπάθειες να ενθαρρύνουμε την επιλογή της διπλωματικής οδού και μιας αποκλιμάκωσης, προς το συμφέρον της ασφάλειας και της σταθερότητας».