142163
Διεθνή

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για 229 παραβιάσεις στα «αποστρατικοποιημένα νησιά»

Mετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου τώρα ήταν η σειρά της εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας να πάρει τη σκυτάλη.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες μετά τις απειλές Τσαβούσογλου και τώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού υπουργείο Άμυνας, η ταγματάρχης Πινάρ Καρά επιχειρεί να συνεχίσει το αφήγημα της Τουρκίας για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η κ. Καρά λοιπόν, χαρακτηρίσε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αποστρατικοποιημένα και λέει ότι τα Ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα έχουν κάνει 229 παραβιάσεις στον εναέριο χώρο των «αποστρατικοποιημένων» νησιών μέσα σε 40 μέρες.

«Παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις μας, πάντα στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει την κλιμακούμενη, επιθετική ρητορική και τις παράνομες ενέργειες, κατηγορώντας την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες ως απάντηση στην έκκλησή μας για διάλογο. και συνομιλίες» είπε η κ. Καρά.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τον εναέριο χώρο των νησιών και μάλιστα σε 40 μέρες έκανε 229 παραβιάσεις και συνέχισε το γνωστό αφήγημα των Τούρκων:

«Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν σε μη Στρατιωτικό Καθεστώς. Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας στα νησιά αυτά, συνιστούν «ουσιαστική παραβίαση» των εν λόγω συνθηκών. Μεταφέρουμε την παρανομία σε αυτό το θέμα στους συνομιλητές μας σε κάθε είδους πλατφόρμες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Και φυσικά η κ. Καρά δεν παρέλειψε να μιλήσει για το μεγάλο όνειρο των Τούρκων τη «Γαλάζια Πατρίδα» και είπε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας της θα «Προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Γαλάζια Πατρίδα.»