Ο αντιπρόεδρος της Ουκρανικής κοινότητας Ελλάδος, Ανατόλι Κουτσίρκο, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, αναφορικά με την κρίση στη χώρα.

Αναφορικά με την εντολή του υπουργείου Εξωτερικών να αποχωρήσουν οι έλληνες ομογενείς από την Ουκρανία ο κ.  Κουτσίρκο δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1: «Το site της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουκρανία ακόμα δεν έχει βάλει επίσημη ανακοίνωση για αποχώρηση των Ελλήνων από το έδαφος της Ουκρανίας. Ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός, πουθενά ούτε οι αμερικάνοι ούτε οι άλλες πρεσβείες δεν έχουν κάνει ανάκληση των διπλωματικών υπαλλήλων και να μεταφέρουν τις έδρες τους σε άλλες πόλεις αυτό είναι ένα κακό σημείο άλλα ο πανικός προέρχεται πιο πολύ από τη Δύση». 

Και συμπλήρωσε: «Η Ουκρανία είναι ένα γήπεδο εκεί που θα παίξουν οι Ρώσοι με τη Δύση. Όσο σκληρά θα απαντήσει η Δύση το ίδιο σκληρά θα απαντήσει και η Ρωσία και αντίστροφα όσο σκληροί θα είναι οι Ρώσοι τόσο θα είναι σκληρή και η Δύση. Δηλαδή το ΝΑΤΟ έχει πάρει μια αποφαση ότι δεν θα κάνουνε πίσω. Υπάρχει στον αέρα της Ουκρανίας μια συζήτηση ότι μπορουμε να υπογράψουμε αν δούμε ότι πράγματι γίνει κάποια εισβολή για κάποιο λόγο, ο λόγος εισβολής ακόμα δεν υπάρχει. Ακόμα δεν εχουμε τον επίσημο λόγο εισβολής άρα από εδώ και πέρα συζητιέται στο πολιτικό κομμάτι ότι η Ουκρανία δεν θα κάνει αίτημα για να μπει στο ΝΑΤΟ όχι για να ηρεμήσει σταθεροποιήσει την κατάσταση αλλά δεν ξέρουν ακόμα τις προϋποθέσεις. Οι Ρώσοι ακόμα δεν ξέρουν τι θα γίνει επειδή εξαρτάται από την απόφαση ενός ανθρώπου». 

Τέλος ο αντιπρόεδρος της Ουκρανικής κοινότητας Ελλάδος ανέφερε ότι: «Πιστεύω ότι είναι ένας καθαρά ψυχολογικός πόλεμος γίνεται επειδή η Ρωσία πρέπει να τα βρει με τη Δύση με κάποιο τρόπο, η Ουκρανία απλώς είναι μια αφορμή. Ο Θεός βοηθός».