Η κάτοικος της Μαριούπολης , Αθηνά Χατζίνοβα, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις της σχετικά με την κατάσταση που επικρατει στην Ουκρανία υπογράμμισε τα κάτωθι:

Αναφορικά με τον βομβαρδισμό σχολείου στην περιοχή

Μου έστειλαν μήνυμα ότι πήρε φωτιά από βόμβα το σχολείο, μακάρι να μην είναι αλήθεια. Χτύπησαν κι ένα μαιευτήριο και ξενώνα με παιδιά πείτε μου είναι αλήθεια αυτό που λένε οι Ρώσοι ότι χτυπάνε την πολεμική υποδομή ή μήπως θέλουν να καταστρέψουν όλους τους ανθρώπους εδώ; Θέλω να απευθυνθώ σε όλους όσους με ακούνε, κάντε τα αδύνατα-δυνατά να σταματήσει ο πόλεμος γιατί θα είναι μεγάλη καταστροφή για όλους.

Νομίζω έχουν τρελαθεί οι Ρώσοι και χτυπάνε ότι να’ ναι και όπου να‘ναι τώρα. Ακούω σειρήνες και βομβαρδισμούς πολύ κοντά.

Ερωτηθείσα ποια είναι η εικόνα των κατοίκων της Μαριούπολης

Οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν γιατί κατ’ αρχήν να πάμε που; Παντού πέφτουν βόμβες. Είναι πάνω 1.000 χιλιόμετρα μέχρι τα δυτικά σύνορα. Σε όλο το δρόμο βομβαρδίζουν όλες τις πόλεις μας, που να πάμε, με τι να πάμε; Κι αυτοί που έχουν αυτοκίνητα που να πάρουν βενζίνη; Εγώ προσωπικά ανησυχώ για τους έλληνες δημοσιογράφους που πήρανε την απόφαση να ξεκινήσουν και θα πάνε κι άλλοι άνθρωποι μαζί, για εμένα είναι τρελό. Θα προσεύχομαι να φτάσουν ασφαλείς εκεί που πάνε.

Για το αν κατεβαίνει στο υπόγειο

Όχι δεν κατεβαίνω σε υπόγεια, λέω άμα είναι να πεθάνω να πεθάνω στο σπίτι μου, στον καναπέ μου, στο κρεβάτι μου παρά σε ένα υπόγειο. Τα υπόγεια μας δεν είναι για να κάθεσαι εκεί είναι για κάποια ώρα βομβαρδισμού αλλά εδώ δεν σταματάει ο βομβαρδισμός. Κι όσο έχουμε το σπίτι εδώ θα καθόμαστε.

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν οργανωμένα καταφύγια στην Μαριούπολη

Μου έχουν πει ότι είχαν κάνει προμήθειες για το καταφύγιο του σχολείου, δηλαδή ένα υπόγειο που ήταν εστιατόριο για τα παιδιά ήταν ή κάτι. Είχαν αγοράσει νερά, είχαν αγοράσει μπισκότα αλλά τώρα για να πάμε στο καταφύγιο στο σχολείο θέλουμε ώρα.

Για πως πιστεύει ότι θα κυλήσει η ζωή τους μετά τον πόλεμο

Μακάρι να επιζήσουμε σε αυτόν τον πόλεμο και μετά τα λέμε για το μέλλον.

Ακούστε τη συνέντευξή της