Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως τα στρατεύματα της χώρας του δεν θα πολεμήσουν ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Τζόνσον επισήμανε μέσω της τοποθέτησής του την Τρίτη, ότι οι πρόσφατες ενισχύσεις που έστειλε η Μ. Βρετανία στα ανατολικά της Ευρώπης, ήταν εντός των συνόρων των μελών του ΝΑΤΟ.

«Αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από αμυντικά μέτρα, τα οποία αποτελούν την ουσία του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια», ανέφερε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία, όπου οι Βρετανοί έχουν αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, σε αυτό το σημείο, δεν θα πολεμήσουμε ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία και οι ενισχύσεις μας όπως αυτές οι ενισχύσεις εδώ στην Τάπα, βρίσκονται σταθερά εντός των συνόρων των μελών του ΝΑΤΟ και είναι θεμελιώδες να κάνουμε το σωστό πράγμα», πρόσθεσε.

Βρετανία: Επιβάλλει κυρώσεις σε Λευκορώσους αξιωματούχους του αμυντικού τομέα

Παράλληλα, η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερα πρόσωπα και οργανισμούς της Λευκορωσίας, με αφορμή τον ρόλο που διαδραμάτισε η χώρα τους στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν σε δύο αμυντικές βιομηχανίες και σε τέσσερις αξιωματούχους του αμυντικού τομέα, στους οποίους περιλαμβάνεται ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Λευκορωσίας και πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, υποστράτηγος Βίκτορ Γκούλεβιτς.

«Το καθεστώς του Λουκασένκο βοηθά ενεργά και ενθαρρύνει την παράνομη εισβολή της Ρωσίας και θα αισθανθεί τις οικονομικές συνέπειες για τη στήριξή του στον Πούτιν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας.