Η Μαριούπολη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως διεξάγονται σφοδρές μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα.

Το δημοτικό συμβούλιο έκανε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι Ρώσοι βομβαρδίζουν με πυροβολικό τοποθεσίες, περιλαμβανομένων συγκροτημάτων κατοικιών και κοιτώνων για ανθρώπους που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των μαχών.

Οι αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και Ρώσοι στρατιώτες έχουν περικυκλώσει από τρεις πλευρές την πόλη των περίπου 400.000 κατοίκων.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε ότι οι ουκρανικές Αρχές κατάφεραν να αποκαταστήσουν ορισμένες κινητές επικοινωνίες, παρά το γεγονός ότι εργάζονταν την ώρα που η πόλη δεχόταν καταιγισμό πυρών.

Ο ίδιος πρόσθεσε νωρίς σήμερα ότι ο αριθμός των τραυματιών αμάχων «αυξάνεται μέρα με τη μέρα».

«Σήμερα υπάρχουν 128 άτομα στα νοσοκομεία μας. Οι γιατροί μας δεν πάνε πια ούτε στα σπίτια τους. Παλεύουν για τη ζωή των κατοίκων της Μαριούπολης», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις ελπίζουν να καταλάβουν τη Μαριούπολη, για να ολοκληρώσουν έναν χερσαίο διάδρομο που θα ένωνε την Κριμαία με τη νότια Ρωσία.