Tις κομβικές πόλεις της Ουκρανίας, συνεχίζει να πολιορκεί η Ρωσία, με το Κίεβο να περνά ακόμα μία δύσκολη νύχτα, αφού ο ρωσικός στρατός σφίγγει τον κλοιό, ενώ η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι απελπιστική.

Η ουκρανική πρωτεύουσα περιμένει την τελική επίθεση της Ρωσίας και έχει προετοιμαστεί, όσο μπορεί, για να την αντιμετωπίσει, ενώ δορυφορικές φωτογραφίες αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφής στη Μαριούπολη.

Την ίδια ώρα το κέντρο στο Χάρκοβο, και όχι μόνο, είναι κατεστραμμένο όπως δείχνουν φωτογραφίες και βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Επιπλέον, οι πόλεις Μικολάιβ και Σούμι βρίσκονται επίσης υπό συνεχή ρωσική επίθεση, παραμένουν περικυκλωμένες και πλήττονται από σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η πόλη Βολνοβάχα, στην ανατολική Ουκρανία, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μετά τη ρωσική εισβολή, όμως οι μάχες συνεχίζονται προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι ρωσικές δυνάμεις να την περικυκλώσουν, δήλωσε εχθές ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ.



Ισοπεδωμένες πολυκατοικίες στο Κίεβο

Σε συνοικίες του Κιέβου έχουν χτυπηθεί πολυκατοικίες, με τους πολίτες να καταγγέλλουν ότι τα χτυπήματα σημειώθηκαν εν ώρα αιχμής.

Περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι χτυπήθηκε κομβόι αμάχων την ώρα που χρησιμοποιούσε τον ανθρωπιστικό διάδρομο, σύμφωνα με καταγγελία των ουκρανικών αρχών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το χτύπημα 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

2

Εικόνες ολικής καταστροφής στη Μαριούπολη

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν εκτεταμένες ζημιές σε αστικές υποδομές και σε πολυκατοικίες σε όλη την πόλη της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ιδιωτική αμερικανική εταιρία.

Η Maxar Technologies ανακοίνωσε ότι φαίνονται πυρκαγιές στο δυτικό τμήμα της πόλης-λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και δεκάδες πολυώροφες πολυκατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.


Αποκαρδιωτικές εικόνες και από το Χάρκοβο

Την ίδια ώρα, οι εικόνες που δημοσιεύονται στα social media από το Χάρκοβο είναι αποκαλυπτικές και συνάμα αποκαρδιωτικές, καθώς η πόλη είναι κυριολεκτικά κατεστραμμένη σε μεγάλο βαθμό.

Οι Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν γειτονιές της πόλης όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι.