Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς συνομίλησαν τηλεφωνικώς, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, Πούτιν και Σολτς συζήτησαν για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε ορισμένες εκτιμήσεις στο πλαίσιο των κύριων θέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις συνομιλίες αυτές», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Διπλωματικός πυρετός» Πούτιν με Ευρωπαίους ηγέτες

Υπενθυμίζεται πως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Βλαντίμιρ Πούτιν με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, είναι πολλές.

Μόλις χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε μια προσπάθεια να βρει διπλωματική λύση για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό από το Ελιζέ, είχε την Τρίτη (22 Μαρτίου) διπλωματικές διαβουλεύσεις σε όλα τα μέτωπα αναφορικά με την ουκρανική κρίση.

Συγκεκριμένα, συνομίλησε με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς, και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Γάλλος πρόεδρος «συνέχισε και σήμερα τις μακρές συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», ενώ επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Και πριν από πέντε ημέρες περίπου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας λόγο για «πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου» του Κιέβου, διαβεβαιώνοντας ότι οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Μόσχας κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» για να μην στοχοποιούν αμάχους.