Αμπράμοβιτς_1
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έπαιξε ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία», λέει ο Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μίλησε για το ρόλο του Ρώσου ολιγάρχη στις αρχικές συνομιλίες με την Ουκρανία

Για το ρόλο του Ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς στις αρχικές συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά για τις απελάσεις Αμερικανών διπλωματών , μίλησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις τελευταίες απελάσεις Αμερικανών διπλωματών, ο Πεσκόφ είπε ότι ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι απελαύνει 12 Ρώσους διπλωμάτες της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα έλαβε κατάλογο με Αμερικανούς διπλωμάτες που θεωρούνται «personae non gratae» σε μία κίνηση που σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί «απάντηση« στην αντίστοιχη αμερικανική στα Ηνωμένα Έθνη.

Το Κρεμλίνο ασχολήθηκε ειδικά με τις σερβικές ανησυχίες για την πληρωμή της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Την ίδια στιγμή ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι σερβικές ανησυχίες αποτελούν προτεραιότητα για την Ρωσία, αφού ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πρόεδρος της Σερβίας, στενής συμμάχου της Μόσχας, δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να προμηθεύει την χώρα του με ρωσικό φυσικό αέριο.

Σχετικά με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο τελών υπό το κράτος των δυτικών κυρώσεων Ρώσος ολιγάρχης διαδραμάτισε αρχικά ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά η διαδικασία βρίσκεται τώρα στα χέρια των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών.

«Όντως συμμετείχε στο αρχικό στάδιο», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. «Τώρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται ανάμεσα στις δύο ομάδες, στους Ουκρανούς και στους Ρώσους», υπογράμμισε ο ίδιος.