Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση που μεταδίδεται από την Wall Street Journal και αναφέρει πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και κάποιοι Ουκρανοί που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν για την παύση του πολέμου, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό το πότε συνέβη αυτό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο άλλοτε ιδιοκτήτης της Τσέλσι και ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα μετά από συνάντηση στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο κ. Αμπράμοβιτς -ο οποίος πηγαινοέρχεται μεταξύ Μόσχας, Λβιβ και άλλων τόπων διαπραγμάτευσης- καθώς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ και ξεφλούδισμα δέρματος στα πρόσωπα και στα χέρια τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Κατηγόρησαν τη Μόσχα 

Οι ίδιοι φέρεται να κατηγόρησαν τη Μόσχα, η οποία -όπως είπαν- ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον κ. Αμπράμοβιτς δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές ποιος είχε βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Η κατάσταση της υγείας του Αμπράμοβιτς και των ουκρανών διαπραγματευτών έχει έκτοτε βελτιωθεί και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, είπαν πηγές με γνώση του θέματος. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει συναντηθεί με τον Αμπράμοβιτς, δεν επηρεάστηκε, πρόσθεσαν.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανού προέδρου δήλωσε ότι δεν είχε καμία πληροφορία για τα περί δηλητηρίασης.

Δυτικοί εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί αν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.