Μνημόσυνο στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου κάνει σήμερα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ η βρετανική βασιλική οικογένεια.

Στο μνημόσυνο παρευρίσκονται περίπου 1.800 άτομα, ανάμεσα στους οποίους 51 άτομα από την ευρύτερη οικογένεια του πρίγκιπα Φιλίππου από ολη την Ευρώπη, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Τα μέλη της οικογένειας του δούκα του Εδιμβούργου ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να εκπροσωπήσουν τη δανική, ελληνική και γερμανική καταγωγή του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ. Μεταξύ αυτών, ο Παύλος Γλίξμπουργκ με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και την μητέρα του Άννα Μαρία Γλίξμπουργκ.

Παρούσα και η βασίλισσα Ελισάβετ 

Το παρόν στο μνημόσυνο για τη ζωή του πρίγκιπα Φίλιππου θα δώσει τελικά και η βασίλισσα Ελισάβετ, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα η μονάρχης επέλεξε να τη συνοδεύσει ο γιος της, πρίγκιπας Άντριου στην εκκλησία, μια κίνηση που οι βασιλικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι μπορεί να αναστάτωσε τον πρίγκιπα Κάρολο και τον Γουίλιαμ.

Οι αφίξεις βασιλικών προσώπων 

Το παρόν στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου έδωσαν πολλές βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης καθώς πέρυσι στην κηδεία του δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω των περιοριστικών μέτρων του κοροναϊού. Μεταξύ αυτών, οι βασιλικές οικογένειες της Ισπανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις