Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
koritsaki_oukrania_stilo_viral
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι απέγινε το κοριτσάκι που συγκλόνισε τον πλανήτη με τα γραμμένα στοιχεία στην πλάτη του

Η 33χρονη μητέρα του αποκάλυψε που βρίσκονται

Ζωντανές και ασφαλείς στη νότια Γαλλία είναι η Σάσα Μακόβι και η μικρή της κορούλα, Βίρα, που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Ο λόγος για μια 33χρονη Ουκρανή και το δίχρονο παιδί της, που έγινε viral στο Instagram, όταν η μητέρα δημοσίευσε φωτογραφία της μικρής με τα στοιχεία της γραμμένα με στυλό στην πλάτη της.

Η Σάσα είχε γράψει το όνομα του μικρού της παιδιού, την ημερομηνία γέννησής της και τα τηλέφωνα επικοινωνίας της οικογένειας στην πλάτη της κόρης της καθώς έφευγαν από το Κίεβο.Όπως ενημέρωσε η 33χρονη, πλέον ζουν σε ένα σπίτι στο ήσυχο χωριό Λεσπινιάν, κοντά στην πόλη Μπεζιέ, μαζί με μια γαλλική οικογένεια. Η μητέρα αποκάλυψε ότι ξεκίνησε μαζί με τη Βίρα για τη Βίνιτσα, νοτιοδυτικά του Κιέβου και στη συνέχεια πέρασαν τα σύνορα με τη Ρουμανία, από όπου πέταξαν για τις Βρυξέλλες και κατευθύνθηκαν προς τη Γαλλία, όπου εθελοντές τους βρήκαν σπίτι. Η μητέρα της, η 57χρονη Άννα Κλιμένκο, είχε αρχικά επιμείνει να μείνει στο Κίεβο, αλλά οι συγγενείς της κατάφεραν να την πείσουν να φύγει.

«Είμαστε ασφαλείς»

Σε ανάρτησή της στο Instagram, με την οποία ενημέρωνε τους χρήστες για την κατάστασή τους, η 33χρονη ανέβασε μια φωτογραφία της Βίρα να παίζει. Δίπλα στη φωτογραφία που δείχνει το μικρό κορίτσι με ένα μπουκέτο κίτρινα λουλούδια, έγραψε: «Συγκινούμαι μέχρι δακρύων. Θέλω απλώς να ενημερώσω όλους ότι η Βίρα κι εγώ είμαστε ασφαλείς».