Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η απάνθρωπη μεταχείριση των κατοίκων της Σανγκάης από τις κινεζικές αρχές. Σύμφωνα με τον Guardian οι Κινέζοι υγειονομικοί έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν εγκληματικά λάθη στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν το δόγμα των μηδενικών κρουσμάτων κοροναϊού.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, έχει ξεκινήσει έρευνα εις βάρος έξι υγειονομικών που κήρυξαν κατά λάθος νεκρό έναν ηλικιωμένο ένοικο γηροκομείου.

Τον έχωσαν μάλιστα μέσα σε ένα σάκο πτώματος και τον στοίβαΞαν σε ένα φορτηγό με προορισμό το νεκροτομείο. Όταν τον παρέλαβαν οι βοηθοί των ιατριδικαστών αντιλήφθηκαν πως ο ηλικιωμένος ήταν ακόμη ζωντανός.

Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, βιντεοσκοπήθηκε από θεατές και τα πλάνα μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις στην πόλη, η οποία βρίσκεται υπό εξαντλητικό αποκλεισμό εδώ και πέντε εβδομάδες.

Στα πλάνα φαίνονται εργαζόμενοι που φορούν προστατευτική ενδυμασία να βγάζουν έναν σάκο πτώματος από το φορτηγό του νεκροτομείου σε ένα καροτσάκι.

Κοιτάζουν μέσα στη σακούλα προτού συνειδητοποιήσουν ότι ο άνδρας ήταν ζωντανός.

«Ζωντανός! Το είδατε αυτό; Ζωντανό!» λέει ο ένας. «Μην τον ξανασκεπάσετε!» λέει ένας άλλος.

Ένας εργαζόμενος πηγαίνει να μιλήσει με άτομα που φορούν προστατευτικές στολές έξω από το κτίριο, και ο ηλικιωμένος ασθενής μεταφέρεται πίσω στο φορτηγάκι.