Εθιμοτυπικού μεν, ουσιαστικού δε χαρακτήρος συνάντηση είχε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης με τον Ακόλουθος Αμύνης της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Πλοίαρχο Mike Biery USN, την πρώτη από της αναλήψεως των καθηκόντων του ως Αρχηγού.

Η συνάντηση ήταν ως προελέχθη εθιμοτυπικού χαρακτήρος, αλλά ήταν ΚΑΙ ουσιαστική καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη διάφορα προγράμματα εκπαιδεύσεως και εξοπλιστικών, μέσω του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των ΓΕΕΘΑ και ΠΝ, που αφορούν τις επίλεκτες δυνάμεις του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ επιβεβαιώθηκε η κοινή προσέγγιση επί θεμάτων ασφάλειας στη θάλασσα και η πρόθεση περαιτέρω εμβάθυνσης της ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως σημειώνεται από πλευρά του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Υποναύαρχος ΛΣ Αριστείδης Πανταζόγλου, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνομεύσεως Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Τρύφων Κοντιζάς, καθώς και ο Τμηματάρχης Ναυτιλιακής Πολιτικής στη Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ανδρέας Σπανός.