Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
oukrania_domino
Διεθνή

Σικάγο: Έφηβοι δημιούργησαν μωσαϊκό από συσκευασίες δημητριακών, για να συγκεντρώσουν χρήματα για την Ουκρανία - Κατέρριψαν ρεκόρ Γκίνες

«Θέλαμε να αφυπνίσουμε τους πολίτες για την Ουκρανία», λέει ένας από τους έφηβους

Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες κατέρριψαν έφηβοι στο Σικάγο, οι οποίοι εφοδιασμένοι με κουτιά από δημητριακά πρωινού, δημιούργησαν χθες ένα γιγαντιαίο μωσαϊκό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διαδικασία της κατασκευής του, συγκέντρωσαν χρήματα ως βοήθεια για την Ουκρανία.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας περίπου 5.000 συσκευασίες δημητριακών που είχε δωρίσει η Kellogg's, μέλη της ομάδας «Παιδιά από το Σικάγο Ενωμένα για την Ουκρανία», δημιούργησαν ένα γιγαντιαίο μωσαϊκό από δημητριακά στο πάτωμα του Wintrust Financial Corporation's Grand Banking Hall, στο κέντρο του Σικάγο.

Χρησιμοποίησαν κίτρινες συσκευασίες Corn Pops και μπλε Rice Krispies, προκειμένου να αναπαραστήσουν την ουκρανική σημαία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία δέχτηκε εισβολή από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο και ο πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται εκεί.

«Θέλαμε να αφυπνίσουμε τους πολίτες για την Ουκρανία. Και έτσι αποφασίσαμε να καταρρίψουμε ένα ρεκόρ που να είναι για καλό σκοπό», είπε χαρακτηριστικά ο 15χρονος Μάικλ Κότσερ.

Τα δημητριακά θα διατεθούν σε μια τοπική τράπεζα τροφίμων, ενώ οι δωρητές έχουν μέχρι στιγμής συνδράμει με περίπου 15.000 δολάρια στην πρωτοβουλία.

«Είναι υπέροχο, γιατί βοηθάμε παγκοσμίως αλλά και τοπικά», σημείωσε ο Κότσερ.