Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, το οποίο βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα 55 χιλιόμετρα νότια της περιοχής Gazi Paşa στη νότια Τουρκία, προχώρησε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ουκρανία, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε πως «όλα θα είναι πολύ διαφορετικά για την Τουρκία», όταν ανακαλυφθούν φυσικό αέριο και πετρέλαιο». 

«Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα που περιμένουμε, θα αρχίσουν να λαμβάνονται από εδώ και φυσικά, αυτό θα μας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους» ανέφερε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι το «Αμπντουλχαμίντ Χαν», το οποίο έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι τις 12 χιλιάδες μέτρα, είναι από τα κορυφαία πλοία στον κόσμο.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 4 γεωτρύπανα και 2 πλοία σεισμικών ερευνών. Με όλα αυτά, είμαστε πλέον μια σημαντική δύναμη» συνέχισε ο Τουρκος πρόεδρος, ενώ σε ερώτηση για το αν οι έρευνες σε άλλες περιοχές, όπως η Μαύρη Θάλασσα και η Μαλαισία, εντάσσονται σε μια κοινή επίχειρηση με αυτή στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Όχι, είναι διαφορετικές».