Η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο Μπαλμόραλ αφού οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστια παγκόσμια ανησυχία για την υγεία της 96χρονης μονάρχη. 

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική επίβλεψη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

LIVE εικόνα από το κάστρο Μπαλμόραλ




Οι ημερομηνίες σταθμοί

Η υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες αλλά η ανησυχία έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2021, όταν πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.

 Άλλωστε, η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε- εμφανώς εξουθενωμένη, αδυνατισμένη και με μπαστούνι- στο κάστρο του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, τη νέα Βρετανίδα πρωθυπουργό, Λιζ Τρας ενώ τους τελευταίους μήνες πολλές φορές, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αλλάξει ή ακυρώσει επισκέψεις της λόγω σύστασης από τους γιατρούς. 

Παρακάτω ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα με τις κρίσιμες ημερομηνίες που παρατηρήθηκε επιδείνωση στην υγεία της, αυτό το καλοκαίρι: 

- 21 Ιουλίου: Η βασίλισσα ταξίδεψε στο Μπαλμόραλ για την έναρξη των παραδοσιακών καλοκαιρινών διακοπών της. 

- 28 Ιουλίου: Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας εκπροσώπησε τη βασίλισσα στην τελετή έναρξης των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, διαβάζοντας ένα μήνυμα από τη βασίλισσα. 

- 8 Αυγούστου: Το παραδοσιακό καλωσόρισμα της βασίλισσας στο Μπαλμόραλ  από μια τιμητική φρουρά φέρεται να έγινε ιδιωτικά μέσα στο Κάστρο και σύμφωνα με πηγή, όπως μεταδίδει ο Guardian, «Αυτή είναι μια αλλαγή στις εκδηλώσεις για την άνεση της Αυτού Μεγαλειότητας». 

- 3 Σεπτεμβρίου: Η βασίλισσα έχασε τη συγκέντρωση Braemar, τη δημοφιλή εκδήλωση των Αγώνων των Χάιλαντ, με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας να αναλαμβάνει να την εκπροσωπήσει. 

- 6 Σεπτεμβρίου: Η βασίλισσα δέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον στο Μπαλμόραλ ώστε η Λιζ Τρας να σχηματίσει κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός. Το ιστορικό είναι πως για πρώτη φορά η 96χρονη μονάρχης εκτέλεσε το καθήκον αυτό στο καταφύγιό της και όχι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. 

- 7 Σεπτεμβρίου: Οι βασιλικοί γιατροί συμβούλευσαν τη βασίλισσα να ξεκουραστεί.

 - 8 Σεπτεμβρίου: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνουν ότι η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο Μπαλμόραλ, με τους βασιλικούς γιατρούς να λένε ότι ανησυχούν για την υγεία της. Μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, ο Δούκας του Κέιμπριτζ, η Βασιλική Πριγκίπισσα και ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ σπεύδουν να βρεθούν στο πλευρό της.

Αναβρασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο Συναγερμός στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από την επίσημη ανακοίνωση του Μπάκινγχαμ ότι η 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στο Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, σπεύδει όλη η βασιλική οικογένεια, ακόμη και ο Χάρι με τη Μέγκαν. 

«Η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά το Μπάκιγχαμ. 

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της Βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. 


Στο Μπαλμόραλ σπεύδει όλη η βασιλική οικογένεια

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο πρίγκιπας Κάρολος βρίσκεται ήδη στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ταξιδεύει για το Μπαλμόραλ.

Επίσης στο κάστρο Μπαμόραλ σπεύδουν η πριγκίπισσα Άννα και οι Πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρτ.
Στο κάστρο σπεύδουν επίσης και ο κόμης και η κόμισσα του Γουέσεξ, Έντουαρντ και Σόφι, και η πριγκίπισσα Άννα η οποία βρίσκεται ήδη στη Σκωτία.
Όλα τα παιδιά της βασίλισσας είτε βρίσκονται στο κάστρο είτε ταξιδεύουν προς αυτό.
megan

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να μεταβούν στην Σκωτία καθώς ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως γνωστοποίησε μέσω επίσημης ανακοίνωσης εκπρόσωπος του ζευγαριού.
Το ζευγάρι, που πλέον ζει στις ΗΠΑ, τις τελευταίες μέρες είχε επισκεφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια σειρά εκδηλώσεων στις οποίες έπρεπε να μετέχει.
Σε αυτή τη φάση βρίσκονταν στη Γερμανία, για εκδήλωση που αφορά τους αγώνες Invictus - αθλητικό γεγονός για τραυματίες βετεράνους στρατιωτικών.

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί και στο Μπάκιγχαμ. Πριν λίγο τοποθετήθηκε ταμπέλα, που ανακοίνωνε ότι δεν θα γίνει η καθιερωμένη αλλαγή φρουράς.

Ακύρωσε τις συναντήσεις της

Να σημειωθεί ότι η 96χρονη βασίλισσα  ακύρωσε συνάντησή της με τους συμβούλους της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί, μετά την συνάντηση που είχε με την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας της δεν υποδέχθηκε πρωθυπουργό στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά αντ' αυτού ζήτησε τόσο από τον Τζόνσον, όσο και από την Λιζ Τρας να ταξιδέψουν ως το Μπαλμόραλ, στη Σκωτία.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο κορωνοϊός που κόλλησε η βασίλισσα τον περασμένο Φεβρουάριο, την έχει «εξουθενώσει».