Τη Δευτέρα ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική ομάδα κρούσης ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας, αναφέρουν τα λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Μην υπολογίζετε σε μεγάλο αριθμό στρατευμάτων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αλλά θα είναι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι», σημείωσε ο ιστότοπος Zerkalo που επικαλείται τον Λουκασένκο.

Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι οι δύο χώρες άρχισαν να συγκεντρώνουν δυνάμεις πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Ρωσίας προς την Κριμαία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Δεν είπε όμως πού θα αναπτυχθούν τα στρατεύματα.

Νέες απειλές - Ο Λουκασένκο υποστήριξε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επίθεση στα εδάφη της Λευκορωσίας

Επίσης, ο Λουκασένκο υποστήριξε ότι η Ουκρανία ετοιμάζει επίθεση στο έδαφος της χώρας του.

«Έχω ήδη πει ότι σήμερα η Ουκρανία όχι απλώς συζητά, αλλά σχεδιάζει χτυπήματα στο έδαφος της Λευκορωσίας», σημείωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με την Belta.

«Η απάντησή μου ήταν απλή: "Πείτε στον Ουκρανό πρόεδρο και σε άλλους τρελούς ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα μοιάζει με περίπατο στο πάρκο, αν αγγίξουν έστω και ένα μέτρο του εδάφους μας με τα βρώμικα χέρια τους"».