Σε χάος συνεχίζει να βρίσκεται το Twitter, δύο εβδομάδες μετά την επισημοποίηση της «εποχής Μασκ» στην ιδιοκτησία της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έδειξε αρχικά την πόρτα της εξόδου στους μισούς υπαλλήλους της εταιρείας και τώρα ζητά από κάποιους εξ’ αυτών να επιστρέψουν. Η βιασύνη του να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα στο 1 δισ. ευρώ, αποδεικνύεται σπασμωδική σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Ωστόσο, δημοσιεύματα από το εξωτερικό, αναφέρουν ότι κανένα από τα διευθυντικά στελέχη, που αποχώρησαν, δεν πρόκειται να επιστρέψει.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιορισμοί ως προς το περιεχόμενο του Twitter, έναντι της απόλυτης στάσης του νέου ιδιοκτήτη αναφορικά με την περίφημη ελευθερία του λόγου. Στάση που κατά τους ειδικούς απειλεί να αυξήσει τον όγκο της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα.

Για τα 8 δολάρια

Επίσης, ο Μασκ επιμένει στην καταβολή των 8 δολαρίων. Από τους 230 εκατ. τακτικούς χρήστες του Twitter, 420.000 διαθέτουν το μπλε σημάδι δίπλα από το όνομά τους. Από εδώ και στο εξής (από τις 9 Νοεμβρίου), οι χρήστες αυτοί καλούνται να πληρώσουν 8 δολ. τον μήνα για να αποκτήσουν το περίφημο verification. Ουσιαστικά, έναντι αυτού του ποσού ο χρήστης θα θεωρείται ότι έχει premium λογαριασμό, με λιγότερες διαφημίσεις. Επιπλέον, οι «παραπλανητικοί λογαριασμοί» ανακοινώθηκε ότι θα διαγραφούν άμεσα.

Πρωτοφανές

Το σημαντικότερο νέο, είναι ότι τη στιγμή που οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν σήμερα μια σκληρή μάχη για να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, ο Έλον Μασκ, πραγματοποίησε μια ανάρτηση, με την οποία ενθάρρυνε τους «ανεξάρτητους ψηφοφόρους» να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση, σε επίπεδο εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μέχρι σήμερα αποφεύγονταν η άμεση πολιτική παρέμβαση.

«Στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους: Η κοινή εξουσία περιορίζει τις χειρότερες υπερβολές και των δύο κομμάτων, επομένως συνιστώ να ψηφίσουμε για ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένου ότι η προεδρία είναι Δημοκρατική», έγραψε ο Έλον Μασκ στο Twitter. «Οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι δεν ψηφίζουν ποτέ την άλλη πλευρά, επομένως οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα αποφασίζουν ποιος είναι επικεφαλής!"», πρόσθεσε ο Μασκ στην επίμαχη ανάρτηση.