Την στιγμή που η Ιταλία έχει σοκαριστεί από την βιβλική καταστροφή που πραγματοποιήθηκε στην Ίσκια, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσο, προειδοποίησε ότι όλα όσα έγιναν στον νησί αποτελούν μόνο την αρχή, αφού και άλλες περιοχές της χώρας κινδυνεύουν από φυσικές καταστροφές.

Συγκεκριμένα, το 94% των δήμων της Ιταλίας θα μπορούσε να υποστεί καταστροφές, ανάλογες με αυτές της Ίσκια, από κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές, είπε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου μετά τις εικόνες καταστροφής στο ιταλικό νησί από φονικές κατολισθήσεις που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές.

italia

«Το 94% των δήμων κινδυνεύει από πλημμύρες, κατολισθήσεις, διάβρωση των ακτών», δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο στη La Stampa. «Ολόκληρη η Ιταλία βρίσκεται σε κίνδυνο», τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ιταλίας.

Ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο επισήμανε πως η Ίσκια αντιμετώπιζε μεγαλύτερο κίνδυνο επειδή πολλά από τα σπίτια εκεί έχουν χτιστεί παράνομα, όμως υπογράμμισε ότι άλλα τμήματα της Ιταλίας με λιγότερες παραβιάσεις των οικοδομικών κανονισμών είναι επίσης ευάλωτα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ