Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου ελληνικά αεροσκάφη «παρεμπόδισαν» αντίστοιχα τουρκικά, που συμμετείχαν σε άσκηση σε εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.

Πρόκειται για νέα προκλητική ανακοίνωση, η δεύτερη εντός τριών ημερών, η οποία αναφέρει ότι «Ελληνικά αεροσκάφη παρεμπόδισαν ξανά πτήση του ΝΑΤΟ! Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) που διηύθυνε το ΝΑΤΟ εκτέλεσαν την κοινή εκπαιδευτική αποστολή NEXUS ACE, για την οποία είχαν ενημερωθεί όλοι οι σύμμαχοι στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Την αποστολή NEXUS ACE του ΝΑΤΟ επιχείρησαν να παρενοχλήσουν ελληνικά αεροσκάφη, ωστόσο η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με τις απαντήσεις που έδωσαν τα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας».


Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις μέρες και συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου η Τουρκία έκανε ξανά λόγο για παρενόχληση από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της άσκησης Nexus Ace στο Αιγαίο.