Από το Κάστρο Γουίνσδορ, απηύθυνε ο βασιλιάς Κάρολος, την πρώτη χριστουγεννιάτικη ομιλία του ως μονάρχης, μετά τον θάνατο της μητέρας του, Ελισάβετ.

Η μαγνητοσκόπηση του χριστουγεννιάτικου μηνύματος έγινε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου είναι θαμμένοι οι γονείς του.

Υπενθυμίζεται ότι εκεί είχε εκφωνήσει η βασίλισσα Ελισάβετ το χριστουγεννιάτικο διάγγελμά της το 1999.

Στο μήνυμά του, ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την επικαλέστηκε, μιλώντας για την πίστη του στον ανθρωπισμό σε μία περίοδο «μεγάλου άγχους και δυσκολιών». Ο μονάρχης απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του και αναφέρθηκε σε όσους ανθρώπους έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Τα Χριστούγεννα είναι μια ιδιαίτερα οδυνηρή περίοδος για όλους εμάς που έχουμε χάσει αγαπημένα πρόσωπα. Νιώθουμε την απουσία τους και τους θυμόμαστε», επισήμανε.

Ο Κάρολος είπε ότι μοιράζεται με "όλη του την καρδιά” την πίστη της μητέρας του στον Θεό και τον λαό.


Γιατί ο Καρόλος στο μήνυμά του δεν αναφέρθηκε στον Χάρι και τη Μέγκαν

Ο βασιλιάς στον λόγο του συμπεριέλαβε φυσικά και τον γιο του και πρίγκιπα της Ουαλίας, Γουίλιαμ μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον, δεν αναφέρθηκε ωστόσο καθόλου στον Πρίγκιπα Χάρι και στη σύζυγό του, Μέγκαν Μάρκλ.

Ο λόγος που ο βασιλιάς Κάρολος δεν ανέφερε τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μάρκλ στο μήνυμά του είναι γιατό ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν πλέον παραιτηθεί από τους όλους τους ρόλους τους, γι’ αυτό και δεν συμπεριλήφθηκαν στον λόγο του βασιλιά.