Ο πρίγκιπας Χάρι αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα παραστεί στη στέψη του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου, όπως φαίνεται σε απόσπασμα από συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, στο οποίο λέει ότι το να σιωπά για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δεν βοηθάει.

Ο Χάρι, ο νεότερος γιος του βασιλιά Καρόλου, έχει παραχωρήσει δύο συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα, οι οποίες πρόκειται να προβληθούν πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Spare» την ερχόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να περιλαμβάνονται περισσότερες επικρίσεις εναντίον της βασιλικής οικογένειας και των συμβούλων της.

Ερωτηθείς αν θα παραστεί στη στέψη (το Μπάκιγχαμ έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου), σε περίπτωση που προσκληθεί, ο Χάρι απαντάει: «Πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα μέχρι τότε. Αλλά, ξέρετε, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή, η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Υπάρχουν πολλά για να συζητηθούν και ειλικρινά ελπίζω να προτίθενται να καθίσουν και να τα συζητήσουν».

Το απόσπασμα αναρτήθηκε σήμερα από το ITV στο Twitter, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση από την «Guardian» αποσπασμάτων από το βιβλίο του Χάρι, στο οποίο κατηγορεί τον αδελφό του Ουίλιαμ ότι στη διάρκεια ενός καβγά με αφορμή τη σύζυγο του Χάρι, τη Μέγκαν, τον έσπρωξε και τον έριξε στο πάτωμα.

«Δεν ξέρω πώς σιωπώντας πρόκειται να βελτιωθούν τα πράγματα», λέει ο Χάρι.

Ερωτηθείς για την αντίδραση του Ουίλιαμ στα επικριτικά του σχόλια, αφότου παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020, ο Χάρι ανέφερε: «Προφανώς θα έχει πει ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί».

Η συνέντευξη στο ITV και μια άλλη εμφάνισή του στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS θα προβληθούν την Κυριακή, δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του.