Οξεία επίθεση εναντίον του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Η Ακσενέρ έστειλε τον Τούρκο πρόεδρο στη σύνταξη, όποτε και να γίνουν εκλογές.

«Κύριε Ερντογάν, εσύ μην κουράζεις τον εαυτό σου, το ανακοινώνω ξεκάθαρα. Τους επόμενους πέντε μήνες δεν υπάρχει καμία ημερομηνία που θα μπορούσες να επανεκλεγείς. Προσπάθησε όσο θέλεις», δήλωσε ειρωνικά η Ακσενέρ.

«Κι αν γίνουν σήμερα οι εκλογές και τον επόμενο μήνα, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή στην κάλπη για σένα εκτός από τη συνταξιοδότηση. Έστω τους τελευταίους αυτούς 5 μήνες προσπάθησε να κάνεις κάτι καλό. Η θητεία σου στην προεδρία ήταν κακή, έστω να είναι καλή η τελετή της αποχώρησής σου. Να, έστω και τώρα, αφού έβγαλες πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης, τον υπουργό Οικονομικών Νεμπατί να τον στείλεις στη σύνταξη», πρόσθεσε στον ίδιο ειρωνικό τόνο η Ακσενέρ..

Από πλευράς του ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών, ύστερα από νέα μήνυση των τουρκικών Αρχών εναντίον του, ανέφερε ότι «στις κάλπες θα τιμωρηθεί ο Ερντογάν».

Συγκεκριμένα, ο Ιμάμογλου δήλωσε ότι «ο πρόεδρος της Τουρκίας χτυπάει με το τσεκούρι την τουρκική δημοκρατία».