Ένα αγόρι μόλις εννέα ετών, ο Ντέϊβιντ Μπάλογκαν, από την Πενσυλβάνια κατάφερε να τελειώσει το σχολείο και να γίνει ένας από τους νεότερους απόφοιτους λυκείου στον κόσμο.

Ο μόνος άνθρωπος στη λίστα αυτή που είναι νεότερος από τον Ντέιβιντ είναι ο Μάικλ Κάρνεϊ, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει το παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, που κατέκτησε όταν ήταν έξι ετών το 1990, προτού αποκτήσει μεταπτυχιακά στα 14 και στα 18 και στη συνέχεια κερδίσει περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια σε τηλεπαιχνίδια.

Ο Ντέιβιντ δήλωσε στο WGAL ότι ξέρει ήδη με τι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του. «Θέλω να γίνω αστροφυσικός και να μελετήσω μαύρες τρύπες και σουπερνόβα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο WGAL.

david1

Από την πλευρά τους, οι γονείς του Ντέιβιντ αναγνωρίζουν ότι η ανατροφή ενός παιδιού με τέτοια πνευματικά χαρίσματα κάποιες φορές είναι δύσκολη. «Είναι ένας 9χρονος με εγκέφαλο που έχει την δυνατότητα να κατανοεί και να αντιλαμβάνεται πολλές έννοιες, οι οποίες ξεπερνούν την ηλικία του και μερικές φορές και την δική μου αντιληπτική ικανότητα», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του στο WGAL.

Ο χαρισματικός 9χρονος έχοντας ήδη ολοκληρώσει ένα εξάμηνο στο κοινοτικό κολέγιο της περιοχής του, αναζητά μαζί με τους γονείς του το κατάλληλο για εκείνον πανεπιστήμιο. Η προοπτική, όμως, να αποχωριστούν τον γιο τους σε τόσο νεαρή ηλικία, ακόμη και αν είναι για να φοιτήσει σε ένα πανεπιστήμιο σαν το Χάρβαρντ, είναι κάτι που φαίνεται ότι αποκλείουν οι γονείς του, για την ώρα.

Σχετικά με την αναζήτηση του ιδανικού πανεπιστημίου, ο πατέρας του Ντέιβιντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να στείλω τον 9χρονο γιο μου στο Χάρβαρντ ενώ μένω στην Πενσυλβάνια! Όχι.

Με πληροφορίες από The Guardian