Σκηνές χάους επικρατούν στο Χαλέπι της Συρίας, το οποίο χτυπήθηκε και αυτό από τους φονικούς σεισμούς των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ.

 Ο κόσμος εκεί σκάβει με τα χέρια για να εντοπίσει τυχόν επιζώντες. Δεν υπάρχουν μηχανήματα, δεν υπάρχει τίποτα για να τους βοηθήσει.

 Έχουν κάνει μια ανθρώπινη αλυσίδα και οι άντρες και τα αγόρια μεταφέρουν πέτρα-πέτρα ό,τι μπορούν από τα χαλάσματα για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.  Την ίδια ώρα, ο κόσμος δημιουργεί μαζικά νέους τάφους για να θάψει τους νεκρούς του ισχυρού σεισμού.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star, η κατάσταση είναι τραγική. Εξαιτίας του πολέμου, δεν μπορούν να πάνε εκεί ούτε διασώστες, ούτε καν δημοσιογράφοι.  Όπως λένε Σύριοι στην Ελλάδα, εάν πάει κάποια βοήθεια στη Συρία, η κυβέρνηση του Άσαντ θα την καρπωθεί εκείνη.  Από την άλλη, τα σύνορα με την Τουρκία είναι κλειστά για να πάρει όλη τη βοήθεια η Τουρκία.

 Όπως είπε με πόνο ψυχής μια γυναίκα από τη Συρία, η οποία ζει στην Ελλάδα αλλά η οικογένειά της ζει εκεί, στον δημοσιογράφο του Star Σπύρο Λάμπρου «έχουμε υποστεί βιασμούς, δολοφονίες, βομβαρδισμούς… Θα υποστούμε και τη μανία της φύσης. Είμαστε εμείς άνθρωποι;».

 Οι τραγικές ιστορίες στην περιοχή δεν έχουν τελειωμό.  Ο Αχμάντ Ιντρίς θρηνεί κρατώντας το κορμάκι του νεκρού εγγονού του. Έχασε 25 μέλη της οικογένειάς του από τον σεισμό. Τριγυρνά μέσα στις σορούς τους και ψιθυρίζει τα ονόματά τους.

 Υπάρχουν, όμως, και τα ελπιδοφόρα νέα.

 Στην Μπισίνα ξέσπασαν έξαλλοι πανηγυρισμοί, όταν ολόκληρη οικογένεια, ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια πάνω από δύο μέρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.