Τρεις ιστορίες από τους επιζώντες στο σεισμό της Τουρκίας παρούσιασε το Star. Ο Μουράτ, ο 17χρονος που προέβλεψε το θάνατό του και οι δύο αδελφές που θάφτηκαν κάτω από τα χαλάσματα. 

Όταν ο Μουράτ επέστρεψε από τη δουλειά του τα ξημερωματα της μαύρης Δευτέρας, η γη αρχισε να τρέμει. Με τη γυναίκα του έγκυο στον ένατο μήνα κλήθηκε να πάρει το ρίσκο με σκοπό να τη σωσει: πέταξε την Τουγμπά Ακτάς από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στο χωμάτινο επίπεδο.

Όμως η Τουγμπά γλίτωσε και έφερε στον κόσμο το παιδί τους δυο μέρες μετά σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Όταν τα 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισαν την πόλη του, ο 17χρονος Ταχά Ερντέμ χτύπησε το κεφάλι του ενώ έτρεχε προς την πόρτα. Έπεσε κάτω. Όταν άνοιξε τα μάτια του ένιωσε πως είχε εγκλωβιστεί σε έναν τάφο ζωντανός.

«Ακόμη συμβαίνει σεισμός. Δεν ξέρω την έντασή του και δεν έχουμε πρόσβαση σε κανέναν. Δεν πιστεύω ότι θα βγω από εδώ. Θα πεθάνω. Το ταβάνι είναι από πάνω μου», ανέφερε σε βίντεο που ανήρτησε.

Τελικά το αγόρι τα καταφερε.

Κι άλλα θαρραλέα παιδιά κάτω από τα συντρίμμια, που δεν φοβούνται το σκοτάδι. Οι συγκινητικές εικόνες από τη μάχη των μικρών ηρώων όλες αυτές τις μέρες «ραγίζουν» καρδιές.

Όπως και δυο αδελφές 20 και 22 ετών. Η Ελίφ και η Ζεϊνέπ που παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια για τέσσερις ημέρες.

Οι γονείς των κοριτσιών ακόμα αγνοούνται.