O νεοεκλεγείς βουλευτής των Εργατικών, Νέιθαν Λάμπερτ,απευθυνόμενος στη Νόα Έρλιχ εν μέσω χειροκροτημάτων από συναδέλφους του από όλες τις πτέρυγες ανέφερε ότι «Πιστεύω ότι πρέπει να παντρευτούμε».

«Δεν θα σου δώσω τώρα το δαχτυλίδι, δεν μου επιτρέπεται. Αλλά το έχω αποθηκεύσει ασφαλώς και σχεδιάζω να το το κάνω με πολύ ρομαντικό τρόπο απόψε, στα περίπου δέκα λεπτά που θα έχουμε αφού πέσουν τα παιδιά για ύπνο και προτού εμείς καταρρεύσουμε από την κούραση», συνέχισε ο βουλευτής.

Ο Λάμπερτ, που εκπροσωπεί την εκλογική περιφέρεια του Πρέστον της βόρειας Μελβούρνης, είπε ότι σχεδίαζε μια «ξεχωριστή» πρόταση γάμου για τη σύντροφό του εδώ και καιρό, αλλά λόγω της πανδημίας και το βαρυφορτωμένο πρόγραμμά τους ως γονιών δύο παιδιών, αποφάσισε να την κάνει μέσα στο κοινοβούλιο.

«Δεν σχεδιάσαμε μήνα του μέλιτος στη Γαλλία ή άλλα πράγματα που γίνονται παραδοσιακά. Αυτή ήταν η ευκαιρία», είπε στον Guardian. Και διαβεβαίωσε ότι προχώρησε στο σχέδιό του, όπως το είχε αναγγείλει από το βήμα της Βουλής, κάνοντας την πρόταση γάμου συνοδεία σαμπάνιας. «Εκείνη είπε το “ναι” κι ήταν όλα υπέροχα», πρόσθεσε ο βουλευτής.