Δεν άργησε να δώσει απάντηση το ΝΑΤΟ στο βίντεο-ντοκουμέντο που έδειξε την αναχαίτιση ενός ζεύγους αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52s Stratofortress με πυρηνική ικανότητα από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU-35 τη Δευτέρα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να κάνει «επίδειξη δύναμης», προειδοποιώντας τη Ρωσία, ανεβάζοντας βίντεο με τρία μαχητικά αεροσκάφη της Συμμαχίας (από Ισπανία, Ιταλία και Ρουμανία) να συνοδεύουν ζεύγος Β-52.

Η Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ ανέφερε στο Twitter ότι «τα B-52 εκπαιδεύονται με τις Συμμαχικές Πολεμικές Αεροπορίες κατά τη διάρκεια της αποστολής τους. ενισχύοντας την ευρωατλαντική μας συνεργασία» εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή.

Το βίντεο αναρτήθηκε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη Ρωσία, την οποία περιέγραψε ως «ταξίδι φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης», ενώ επέκρινε την Ουάσινγκτον για την παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία κατά την επιστροφή του στο Πεκίνο.

Την ίδια στιγμή, βίντεο δείχνει τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, να παρασημοφορεί τους χειριστές των ρωσικών μαχητικών Su-27 επειδή κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Με αφορμή το γεγονός, Ρώσοι χρήστες παραθέτουν το βίντεο και ειρωνεύονται στα social media τη Δύση για το γεγονός ότι η Μόσχα αψηφά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.