Μητέρα 15χρονου που βρέθηκε στη φυλακή μοιράστηκε στο Twitter ένα βίντεο με τον γιο της να κρατιέται στο έδαφος από άνδρες σεκιούριτι, καθώς του περνούν χειροπέδες, σε κατάστημα στη Βρετανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε η ίδια στη «Mirror», ο 15χρονος «βρέθηκε στο έδαφος» από τους δύο άνδρες, αφού ακολούθησαν αυτόν και τον φίλο του στο κατάστημα.

«Για 90 λεπτά δεν ήξερα τι συνέβη στον γιο μου»

Πιο αναλυτικά, είπε ότι οι φίλοι του γιου της τής τηλεφώνησαν καθώς τον συνέλαβαν και της εξήγησαν ότι πήγαν στο κατάστημα για να αγοράσουν σαμπουάν όταν τους ακολούθησαν οι άνδρες, που πιστεύεται ότι ήταν φύλακες από τον τοπικό «τομέα βελτίωσης επιχειρήσεων», ο οποίος λειτουργεί ανεξάρτητα από τις τοπικές Αρχές.

Η μητέρα ισχυρίζεται ότι ύστερα από 90 λεπτά που δεν γνώριζε τι συνέβη στον γιο της, έμαθε ότι τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και τον συνέλαβαν ως ύποπτο για επίθεση, όπου και παραμένει.

«Αυτό που μου είπαν είναι ότι ο φύλακας τον έσπρωξε και ο γιος μου αντέδρασε», είπε η μητέρα.

«Στη συνέχεια τον έριξαν στο πάτωμα και κάθισαν πάνω του, όπως βλέπετε στο βίντεο και του φόρεσαν πλαστικές χειροπέδες - στη συνέχεια έφτασε η αστυνομία και συνέλαβε τον γιο μου», πρόσθεσε.

«Ρατσιστική συμπεριφορά»

Η γυναίκα τόνισε ότι δεν είχε νέα του γιου της για μιάμιση ώρα. «Τελικά κατάφερα να του μιλήσω και είναι αρκετά αγχωμένος, ενώ οι φύλακες που τον πέταξαν στο έδαφος έχουν πάει σπίτι τους για να πιουν τσάι», δήλωσε.

Η εξοργισμένη μητέρα δήλωσε ότι ο γιος της έχει υποστεί ρατσιστική συμπεριφορά στο παρελθόν και ως τέτοια χαρακτήρισε και την ενέργεια των δύο ανδρών απέναντί του.

Είπε: «Ο γιος μου είναι ένα μαύρο παιδί που πηγαίνει σε σχολείο στο Τσίτσεστερ. Τον σταματάει τακτικά η αστυνομία και βιώνει απροκάλυπτο και αηδιαστικό ρατσισμό στον δρόμο. Και αυτό είναι ακόμη και ένα νέο χαμηλό για την αστυνομία του Σάσεξ και το Συμβούλιο του Τσίτσεστερ».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Chichester αρνήθηκε ότι οι «δασοφύλακες» απασχολούνται από το συμβούλιο και λέει ότι κανένας από το προσωπικό του δεν εμπλέκεται.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό και είμαι τόσο αναστατωμένη και αηδιασμένη από τη συμπεριφορά τους», είπε η μητέρα.

«Το να βλέπεις τον γιο σου να περνάει αυτό και να είναι ένα τόσο υπέροχο, λαμπρό και διασκεδαστικό παιδί και αυτό τον καταβάλλει και δεν μπορώ να τον προστατέψω από αυτό. Αυτή είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και γι' αυτό το έβαλα στο Twitter, γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω».

Τι λέει η αστυνομία

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάσεξ επιβεβαίωσε ότι συνέλαβαν ένα 15χρονο και ένα 16χρονο αγόρι ως ύποπτα για επίθεση.

Είπαν ότι κλήθηκαν σε ένα κατάστημα πριν από τις 3.30 μ.μ. ύστερα από αναφορές για έναν έφηβο που εμπλέκεται σε διαπληκτισμό και λένε ότι ένας εργαζόμενος στο κατάστημα ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έναν έφηβο να κρατείται από το πολιτικό προσωπικό ασφαλείας στο Τσίτσεστερ σήμερα το απόγευμα (22 Μαρτίου)», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Η αστυνομία κλήθηκε στο κατάστημα στην East Street λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. ύστερα από αναφορές για μια ομάδα εφήβων που εμπλέκονταν σε διαπληκτισμό. Ένας υπάλληλος του καταστήματος ανέφερε επίσης ότι δέχθηκε επίθεση. Αστυνομικοί παρευρέθησαν στο σημείο και τρεις έφηβοι είχαν συλληφθεί από το πολιτικό προσωπικό ασφαλείας».

«Παραμένουν υπό αστυνομική κράτηση εν αναμονή επειγουσών ερευνών, με την υποστήριξη κατάλληλου προσωπικού», συμπλήρωσε.