Εσπευσμένα, καθώς η λοίμωξη δεν θεραπεύτηκε αποτελεσματικά, εισήχθη στο νοσοκομείο «Σαν Ραφαέλε» του Μιλάνου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στον Καβαλιέρε χορηγήθηκαν αντιβιοτικά, εξαιτίας πνευμονίας, και η αναπνοή του στη φάση αυτή υποστηρίζεται μηχανικά. Ως εκ τούτου, η κατάστασή του λογίζεται ως κρίσιμη. 

Στο νοσοκομείο, μεταξύ των άλλων, βρίσκονται η μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, ο αδελφός του, Πάολο Μπερλουσκόνι, και η σύντροφος του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Μάρτα Φασίνα.

Το «Forza Silvio» της Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ευχήθηκε στον Μπερλουσκόνι να ξεπεράσει γρήγορα και αυτή την περιπέτεια της υγείας του και έγραψε στο twitter «Forza Silvio».Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο 86χρονος Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει πνευμονικά και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ο 86χρονος επικεφαλής της Forza Italia προσήλθε με δύσπνοια στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, ενώ θα ακολουθήσουν και περαιτέρω εξετάσεις.

Ο Μπερλουσκόνι είχε νοσηλευθεί στο ίδιο νοσοκομείο της Λομβαρδίας από την περασμένη Δευτέρα έως την περασμένη Πέμπτη για «ιατρικό τσεκ απ» μετά την επανεμφάνιση ορισμένων προβλημάτων υγείας.