Η λαίδη Πάμελα Χικς, 94 ετών, που είδε και τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ, ενημερώθηκε από το Μπάκιγχαμ πως δεν είναι ανάμεσα στους 2.000 καλεσμένους για τη στέψη του νέου βασιλιά. Πρόκειται για την κόρη του Ερλ Μαουντμπάντεν, θείου του πρίγκιπα Φιλίππου. Τα νέα έφτασαν στα χέρια της κόρης της, Ίντια, η οποία ανέφερε πως η μητέρα της ήλπιζε ότι θα είναι καλεσμένη σε αυτή τη σημαντική στιγμή. Μάλιστα, τα νέα μεταφέρθηκαν από άνθρωπο του νέου βασιλιά, ο οποίος ζήτησε να της ανακοινωθεί η δυσάρεστη αυτή απόφαση.

«Ο βασιλιάς έστειλε την αγάπη του και τη συγγνώμη του, αλλά η λίστα των καλεσμένων έχει μειωθεί σημαντικά», ανέφερε άνθρωπος του Μπάκιγχαμ.

Από τους 8.000 καλεσμένους που υπολογίζονταν αρχικά, η λίστα μειώθηκε δραματικά και η Ίντια, την οποία έχει βαπτίσει ο βασιλιάς Κάρολος (ήταν και παρανυφάκι στον γάμο του με τη λαίδη Νταϊάνα), λέει πως η μητέρα της «δεν προσβλήθηκε».

«Θα παρακολουθήσουμε όμως με μεγάλο ενδιαφέρον τα γεγονότα της ημέρας», είπε.

Θα ήταν η μόνη εν ζωή παρούσα σε τρεις στέψεις

Αν ήταν καλεσμένη, πάντως, θα ήταν η μόνη εν ζωή που θα είχε δει τρεις στέψεις, καθώς όταν έγινε βασιλιάς ο Γεώργιος ο Δ’ το 1937 ήταν 8 ετών και ήταν παρούσα στη διαδικασία.

Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση να μην προσκληθεί η μία εκ των δύο εν ζωή παράνυφων της Ελισάβετ (η άλλη είναι η πριγκίπισσα Αλεξάντρα του Κεντ που φέρεται να έχει προσκληθεί, καθώς είναι εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας) προκάλεσε αρνητικά σχόλια.

Δεν ήταν και η μόνη που έμεινε εκτός. Ο δούκας του Ράτλαντ E. Μάρσαλ δήλωσε την απογοήτευσή του που το Μπάκιγχαμ τον σνόμπαρε, μη στέλνοντάς του πρόσκληση. Αρκετοί σχολιάζουν πως η λίστα των καλεσμένων αποτελεί «λάθος» του Καρόλου, καθώς χαλάει ορισμένες παραδόσεις.