Οι θαυμαστές του Μπάκιγχαμ θα μπορούν να βάλουν το κοσμηματοστόλιστο στέμμα στο τραπέζι του σαλονιού τους και να το εξετάσουν λεπτομερώς, χάρη σε μια πρωτοποριακή εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας που παρουσίασε αποκλειστικά το Sky News. Ο επικεφαλής του Sky News δήλωσε: «Είτε ενοποιητικό είτε πολωτικό, το θέαμα της στέψης του βασιλιά είναι εγγυημένο ότι θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου».

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου, προγραμματισμένη στις 6 Μαΐου, αποτελεί διεθνές γεγονός.

«Το στέμμα του βασιλιά Κάρολου στο σπίτι σου»

«Για πρώτη φορά με αφορμή τη στέψη, το Sky News δίνει στο κοινό την ευκαιρία να κρατήσει ένα κομμάτι της ιστορίας στα χέρια του, να δει από κοντά τα κοσμήματα του στέμματος σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια και τη δόξα από την άνεση του σαλονιού του και να βυθίσει πλήρως το κοινό στη λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπεια αυτού του ιδιαίτερου γεγονότος».

Με αφορμή την έναρξη της βασιλείας του βασιλιά Καρόλου Γ', αυτή η καθηλωτική εμπειρία δίνει μια προοπτική στην ψηφιακή πραγματικότητα του 21ου αιώνα στα στολίδια, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της μεγαλοπρεπούς τελετής εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Κατασκευασμένη με τη χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας AR, η εμπειρία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν εμπνευσμένο τρόπο να μάθει κανείς γι' αυτά τα ιστορικά αντικείμενα.

Η Atlantic Productions κατάφερε να αποτυπώσει για πρώτη φορά ένα ψηφιακό δίδυμο σε κλίμακα 1:1 του στέμματος στέψης του βασιλιά Καρόλου -το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου- μαζί με το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας, το οποίο θα φορέσει η σύζυγος του βασιλιά, Καμίλα.

Η εμπειρία επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετήσουν το στέμμα στο τραπέζι του σαλονιού τους και στη συνέχεια να αλληλεπιδράσουν και να μάθουν γι' αυτό.

Οι χρήστες μπορούν να δουν από κοντά και να κινηθούν γύρω από το χρυσό, τα διαμάντια και τους πολύτιμους λίθους και να μάθουν για την ιστορία και τη χειροτεχνία τους κάνοντας κλικ στα hotspots.

Δείτε την εντυπωσιακή εφαρμογή εδώ.

«Πράσινο φως» στην ψηφιακή εποχή από τα ανάκτορα

Ο Άντονι Γκέφεν, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής Ψηφιακής Δημιουργίας της Atlantic Productions, δήλωσε: «Ενώ η ίδια η τελετή είναι σχεδόν χιλιετίας, ο βασιλικός οίκος έχει παραχωρήσει τη χρήση των τελευταίων τεχνολογιών για να προσφέρει μια στέψη στον 21ο αιώνα».

«Ο βασιλικός οίκος επέτρεψε ένα αντικείμενο κεντρικό για τη στέψη να παραδοθεί μέσω επαυξημένης πραγματικότητας σε κάθε σπίτι που έχει πρόσβαση σε smartphone ή tablet».

Η εμπειρία περιλαμβάνει επίσης αποκλειστικές μακροσκοπικές λήψεις στον Πύργο του Λονδίνου άλλων σημαντικών κοσμημάτων του στέμματος: το σπαθί της προσφοράς, το σκήπτρο του ηγεμόνα, το κουτάλι της στέψης και η σφαίρα του ηγεμόνα.

Θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής Sky News και της ιστοσελίδας του Sky News από σήμερα 27 Απριλίου.