Τον γύρο του κόσμου κάνουν σήμερα οι εντυπωσιακές εικόνες από τις μεταμεσονύχτιες πρόβες που έγιναν Τρίτη 2/5 μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου στη Βρετανία, που θα λάβει χώρα στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ το Σάββατο 6 Μαΐου. 

Εκατοντάδες στρατιώτες, κάποιοι έφιπποι και άλλοι με όργανα στα χέρια, μαζί με τη χρυσή άμαξα του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και αυτή που είχε κατασκευαστεί προς τιμήν του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ, πραγματοποίησαν μία από τις τελικές πρόβες λίγα 24ωρα πριν από το ιστορικό γεγονός.

Η Λεωφόρος Μολ, που καταλήγει στο Μπάκιγχαμ, έχει στολιστεί με τις σημαίες της Βρετανίας και των κρατών της Κοινοπολιτείας.

Οι στρατιώτες ξεκίνησαν από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, πέρασαν την Πλατεία Τραφάλγκαρ και την Ντάουνινγκ Στριτ, για να καταλήξουν στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, εκεί όπου ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα στεφθούν ως οι νέοι μονάρχες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον στην παρέλαση συμμετείχαν στρατιώτες απ' όλες τις ένοπλες δυνάμεις, με τους περισσότερους να κρατούν στα χέρια τους σαξόφωνα, τρομπέτες και κύμβαλα. Ωστόσο, επειδή η ώρα ήταν περασμένη, μόνο μερικά τύμπανα ακούγονταν για να βρουν ρυθμό με το βήμα τους.

Ωστόσο, το τάγμα με τις γκάιντες που έκανε παρέλαση περίπου στις 02:30 το πρωί, έπαιξε και τα όργανα, με τη Mirror να σημειώνει ότι «έδωσε ζωή» στο σημείο, αφού μέχρις εκείνη την ώρα επικρατούσε απόλυτη ησυχία και όλοι τηρούσαν το πρωτόκολλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την ώρα, υπήρχε αρκετός κόσμος για να παρακολουθήσει τις πρόβες. Σύμφωνα με τη Mirror, πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν μέχρι και 3 ώρες για να δουν τους στρατιώτες να επιστρέφουν στο Μπάκιγχαμ και να ολοκληρώσουν την παρέλασή τους.




Three days to go... #Coronation

Δημοσιεύτηκε από The Royal Family στις Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023


Early morning coronation rehearsals feature drumming soldiers and state coaches

Δημοσιεύτηκε από Sky News στις Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023

LIVE: British troops take part in coronation rehearsals

LIVE: British troops take part in coronation rehearsals British troops take part in rehearsals for King Charles’ coronation. #Royals #Reuters #live #coronation #rehearsal

Δημοσιεύτηκε από Reuters TV στις Τρίτη, 2 Μαΐου 2023