Τα επίσημα φωτογραφικά πορτρέτα της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ' παρουσίασε χθες το παλάτι του Μπάκιγχαμ και σήμερα τα βρετανικά Μέσα τα αναλύουν. Το βασικό πορτρέτο απεικονίζει τον νέο μονάρχη στην Αίθουσα του Θρόνου με όλα τα σύμβολα της εξουσίας του Στέμματος.

 



Το οικογενειακό πορτρέτο

Κυκλοφόρησε επίσης πορτρέτο του Καρόλου με την Καμίλα, αλλά και του βασιλικού ζεύγους με τα υπόλοιπα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας - το οποίο και αποτελεί σήμερα το βασικό θέμα συζήτησης.


Μεγάλοι απόντες Άντριου και Χάρι

Στο επίσημο οικογενειακό πορτρέτο, στα δεξιά του Καρόλου στέκεται η αδελφή του (το πιο αγαπητό μέλος της βασιλικής οικογένειας μαζί με Γουίλιαμ και Κέιτ και απολύτου εμπιστοσύνης του βασιλιά) πριγκίπισσα Άννα μαζί τον σύζυγό της, αντιναύαρχο σερ Τίμοθι Λόρενς.

Στα αριστερά της Καμίλα βρίσκεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου, Γουίλιαμ, με τη σύζυγό του και μελλοντική βασίλισσα, Κέιτ Μίντλετον.

Όπως αναλύουν royal experts, το οικογενειακό πορτρέτο δείχνει ότι ο Κάρολος είναι «ένας βασιλιάς που έχει σταθερή άποψη» και προβάλλει μια «αδυνατισμένη μοναρχία (με λιγότερα ενεργά μέλη)».

Επίσης, περιστοιχίζεται από ανθρώπους στους οποίους μπορεί να βασιστεί - και η θέση της αδερφής του Άννας στα δεξιά του «δεν είναι τυχαία», εξηγούν.

Μεγάλοι απόντες από το πορτρέτο -όπως και από τον εξώστη του Μπάκιγχαμ- είναι οι πρίγκιπες Άντριου και Χάρι, ξεκάθαρο μήνυμα, σε επίπεδο θεσμού, ότι δεν ανήκουν στην ενεργή βασιλική οικογένεια.

Σταθερά δίπλα του η Καμίλα

Επίσης, ο Κάρολος έχει την «αγαπημένη του σύζυγο», βασίλισσα Καμίλα, «σταθερά δίπλα του» και η ίδια φαίνεται πολύ πιο… χαλαρή, φορώντας πια το στέμμα, απ' ό,τι ήταν στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ.

Ο «κύκλος» του βασιλιά

Συγκεκριμένα, στη φωτογραφία είναι από αριστερά προς τα δεξιά: Ο δούκας του Κεντ, η δούκισσα του Γκλόστερ, ο δούκας του Γκλόστερ, ο δντιναύαρχος δερ Τιμ Λόρενς, η βασιλική πριγκίπισσα Άννα, ο βασιλιάς, η βασίλισσα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η δούκισσα του Εδιμβούργου, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ο δούκας του Εδιμβούργου. 

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος, δούκας του Κεντ, και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα είναι παιδιά της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και της Δανίας.

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα είναι ακόμα ξαδέλφη της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Ριχάρδος, δούκας του Γκλόστερ, ήταν ο πρώτος ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ. Είναι 30ός στη σειρά διαδοχής. Ο πρίγκιπας Εδουάρδος, δούκας του Κεντ, ήταν ο πρώτος ξάδερφος του πρίγκιπα Φίλιππου.