Το δικό του μήνυμα για τον των εκλογών στην Τουρκία έστειλε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κάνοντας λόγο για ένα «μάθημα δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο».

 «Οι Προεδρικές και Βουλευτικές Εκλογές έχουν ιστορικό χαρακτήρα από την άποψη της τουρκικής πολιτικής και δημοκρατίας» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σε αυτό το πλαίσιο, το τουρκικό έθνος έδωσε σε ολόκληρο τον κόσμο ένα μάθημα δημοκρατίας και άφησε σε αχρηστία αδικαιολόγητους ισχυρισμούς, απρεπή υπονοούμενα και αβάσιμες κατηγορίες» πρόσθεσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Το αγαπημένο μας έθνος προστατεύει την ελευθερία της βούλησής του» είπε επίσης ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

Και συνέχισε: «Το αγαπημένο μας έθνος υπερασπίστηκε την ελευθερία της βούλησής του. Οι εκλογές έγιναν σε ένα διαφανές, έντιμο και νόμιμο πλαίσιο. Έχει γίνει φανερό το γεγονός ότι η Τουρκία έχει φτάσει σε προηγμένα και υψηλά πρότυπα δημοκρατίας και έχει συνάψει συμμαχία με όλους όσοι είναι αμερόληπτοι και αδιάβλητοι. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν σε αξιοσημείωτο επίπεδο. Το τουρκικό έθνος αντικατοπτρίζει τη βούληση και τις φιλοδοξίες του για τον νέο αιώνα στις κάλπες».

«Είναι αναπόφευκτη ανάγκη για όλα τα πολιτικά κόμματα και συμμαχίες να σεβαστούν την εκδηλωμένη βούληση του έθνους. Φυσικά, το αγαπημένο μας έθνος έχει δώσει την αδιαμφισβήτητη ετυμηγορία του. Ο ενθουσιασμός όσων σκοπεύουν να αμφισβητήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, να ανάψουν τα αίματα και να προκαλέσουν πολιτική αναταραχή έχει παραμείνει στους υπολογισμούς τους. Με ειρήνη και ασφάλεια διεξήχθησαν οι Προεδρικές και Βουλευτικές Γενικές Εκλογές σε όλα τα εκλογικά σημεία, εκτός από ελάχιστα θλιβερά γεγονότα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπαχτσελί.