Η Κέιτ Μίντλετον θεωρείται υπόδειγμα ήθους, μέτρου και σεβασμού προς τη βασιλική οικογένεια. Κι όμως, υπήρξε μία στιγμή στη στέψη του βασιλιά Καρόλου που δεν ακολούθησε τους κανόνες και «επαναστάτησε». Σύμφωνα με τον βασιλικό βιογράφο Τομ Μπόουερ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν «θυμωμένη» με τη νέα βασίλισσα Καμίλα σχετικά με τη λίστα των προσκεκλημένων για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου, που αρνήθηκε να υποκλιθεί για τη μονάρχη καθώς έφευγε από το αβαείο του Ουεστμίνστερ.

Εκλήθησαν μόνο 4 συγγενείς της Κέιτ

Εμφανιζόμενος στην εκπομπή «Dan Wootton Tonight» την Τρίτη, ο 76χρονος Μπόουερ ισχυρίστηκε πως η Κέιτ Μίντλετον και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Γουίλιαμ, δεν ήταν ευχαριστημένοι επειδή η πριγκίπισσα μπόρεσε να καλέσει μόνο τέσσερα μέλη της οικογένειάς της, ενώ η Καμίλα είχε 20 άτομα παρόντα. 

«Η Καμίλα έφερε 20 Πάρκερ Μπόουλς στη στέψη και υπήρχαν μόνο τέσσερις Μίντλετον», δήλωσε ο Μπόουερ στην εκπομπή, ενώ αργότερα επιβεβαίωσε πως και στα δύο αδέρφια της Κέιτ δεν επετράπη να φέρουν τους συζύγους τους. 

Και δεν ήταν μόνο η Κέιτ Μίντλετον που είχε θυμώσει. Σύμφωνα με τον βασιλικό βιογράφο, η Καμίλα απέκλεισε ακόμη και εκείνους που τη βοήθησαν να αλλάξει την εικόνα της από ερωμένη του βασιλιά σε βασίλισσα. 

Όλοι υποκλίθηκαν στον βασιλιά, ελάχιστοι στην Καμίλα

«Αν κοιτάξετε τα πλάνα της στέψης, καθώς ο βασιλιάς και η βασίλισσα αφήνουν τους θρόνους τους και κατευθύνονται προς την έξοδο του αβαείου του Γουεστμίνστερ», συνεχίζει ο Μπόουερ, «θα δείτε ότι υποκλίνονται όταν περνάει ο βασιλιάς και κανείς δεν κουνάει ούτε ένα μέλος ούτε έναν μυ όταν περνάει η Καμίλα. Κι αυτό συμβαίνει επειδή είναι θυμωμένοι με την Καμίλα».

Ο βασιλικός βιογράφος στη συνέχεια εξηγεί πως ο θυμός για τη νέα βασίλισσα ήταν αισθητός σε όλο τον χώρο. «Όλοι οι άνθρωποι που βοήθησαν την Καμίλα να πάρει το στέμμα αποκλείστηκαν από αυτή τη στέψη και ήταν έξαλλοι», υποστήριξε. 

«Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ ήταν επίσης θυμωμένοι. Αυτός ο θυμός διαπερνούσε όλο αυτό το μικρό μέρος του εκκλησιάσματος δίπλα στον θρόνο, στο κέντρο του αβαείου του Γουεστμίνστερ. Και εκείνη τη στιγμή ήταν απολύτως αισθητό σε αυτούς τους ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί πως κανείς –πόσω μάλλον η Κέιτ– δεν υποκλίθηκε στη βασίλισσα Καμίλα», πρόσθεσε ο Μπόουερ.

Ο Γουίλιαμ δεν ανέφερε την Καμίλα ούτε καν στην ομιλία του

Η ένταση με την πεθερά της είχε και συνέχεια την επόμενη μέρα στη συναυλία της στέψης, η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά σε 20.000 άτομα. «Και αυτό που ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτο ήταν ότι, στη συναυλία του Γουίνδσορ την επόμενη μέρα, ο Γουίλιαμ δεν κάνει καμία αναφορά στη βασίλισσα Καμίλα στην ομιλία του. Οπότε υπάρχει μια ένταση κι εκεί», δήλωσε ο βασιλικός βιογράφος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Καμίλα δέχεται τέτοια πυρά

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η νέα βασίλισσα κατηγορείται πως απωθεί τον κόσμο. Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Κρίστοφερ Άντερσεν υποστήριξε χθες πως η Καμίλα «αποξένωσε ακόμη περισσότερο» τον πρίγκιπα Χάρι από τον πατέρα του. Σύμφωνα με το «King: The Life of Charles III», η Καμίλα χρησιμοποιεί «αυτό το ανούσιο επιχείρημα: "μα δεν εργάζονται πλέον ως βασιλείς", για να συνεχίσει να απομονώνει τον Κάρολο από τον μικρότερο γιο του

Νομίζω ότι κάθε φορά που ο βασιλιάς σκέφτεται να δώσει στον Χάρι ένα κλαδί ελιάς, η Καμίλα φροντίζει να του θυμίζει όλα τα τρομερά πράγματα που έγραψε ο Χάρι για εκείνη στα απομνημονεύματά του».