Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τους συγκρατούμενούς του έπεσε ο ομογενής και πρώην υπουργός στην Αυστραλία, Μίλτον Ορκόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδεραστία. Ο Ορκόπουλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο 65χρονος πρώην υπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας ξυλοκοπήθηκε στη φυλακή όπου κρατείται και όπως έκαναν γνωστό οι Σωφρονιστικές Υπηρεσίες, του προσφέρθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες στο Metropolitan Special Program Centre, στο Long Bay. Ωστόσο, λόγω σοβαρών τραυμάτων στο κεφάλι, το σώμα και τα πόδια, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ, όπου και νοσηλεύεται. Όπως έγινε γνωστό, όταν αστυνομικοί επισκέφθηκαν τον καταδικασμένο ομογενή στο νοσοκομείο, τους είπε ότι δεν γνώριζε ποιος του επιτέθηκε.

Σε σχετικό ανακοινωθέν, οι Σωφρονιστικές Υπηρεσίες της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφεραν πως «λαμβάνουν σημαντική μέριμνα για τον καθορισμό των κατάλληλων ρυθμίσεων ασφαλείας και τοποθετήσεων των κρατουμένων, ώστε να διατηρείται η ασφάλεια και η προστασία των φυλακών μας».

Ο 65χρονος πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της Σουόνσι βρίσκεται υπό κράτηση εν αναμονή της ποινής του, αφού τον περασμένο Απρίλιο κρίθηκε ένοχος για 26 αδικήματα που σχετίζονται με σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, αλλά και για υποθέσεις ναρκωτικών. Ο ίδιος έχει εκτίσει και στο παρελθόν 11 χρόνια στη φυλακή, αφού είχε κριθεί ένοχος για 30 κατηγορίες για σεξουαλική επαφή με παιδιά και ναρκωτικά, το 2008.

Αποφυλακίστηκε το 2020, αλλά τέθηκε εκ νέου υπό κράτηση εβδομάδες αργότερα, επειδή φέρεται να παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του. Ο Ορκόπουλος κατά τη διάρκεια της τελευταίας δίκης επιχείρησε να απορρίψει τις κατηγορίες εναντίον του, κάνοντας λόγο για «ευφάνταστες» και «εξωφρενικά λανθασμένες».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 10/6