Έτοιμο να καταδυθεί είναι το γαλλικό ρομπότ του πλοίου Atalante στον βυθό, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς έφτασε η ώρα μηδέν για το υποβρύχιο που αγνοείται, αφού τελειώνει το οξυγόνο για τους 5 επιβαίνοντες που βρίσκονται μέσα σε αυτό.


Ειδικότερα, η αμερικανική ακτοφυλακή ενημέρωσε μέσω Twitter ότι το Atalante είναι έτοιμο να ξεκινήσει διεξοδικές έρευνες με το ρομπότ κατάδυσης βαθέων υδάτων, το πανίσχυρο μη επανδρωμένο Victor 6000, ενώ ήδη έχει καταδυθεί και ένα αντίστοιχο από καναδικό πλοίο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το οξυγόνο στο υποβρύχιο έχει ήδη τελειώσει, καθώς οι 96 ώρες που υπολογίζονταν ότι θα συνεχίζεται η παροχή έχουν περάσει από τις 14:08 (ώρα Ελλάδας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μη επανδρωμένο ρομπότ Victor 6000 μπορεί να φτάσει πιο βαθιά από κάθε άλλο αντίστοιχο ρομπότ που βρίσκεται τώρα στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.


Το πανίσχυρο ρομπότ διαθέτει βραχίονες που μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως για να κόψουν καλώδια ή να εκτελέσουν άλλους ελιγμούς για να απελευθερώσουν ένα κολλημένο σκάφος, σύμφωνα με τον χειριστή του.