Μάχη με τον χρόνο εξακολουθούν να δίνουν οι ομάδες έρευνας και διάσωσης μετά την εξαφάνιση τουριστικού υποβρυχίου Titan, το οποίο επρόκειτο να κάνει περιήγηση στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού. Στο βαθυσκάφος υπάρχει η δυνατότητα παροχής οξυγόνου για 96 ώρες και από το απόγευμα της Κυριακής, όταν και χάθηκε το σήμα του, ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα και πλεόν -θεωρητικά- έχει εξαντληθεί.

Παρά τους φόβους ότι δεν υπάρχουν αποθέματα οξυγόνου στο βαθυσκάφος, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του Titan και των πέντε επιβαινόντων που εξαφανίσθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ' όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

Αν και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το οξυγόνο στο Titan τελείωσε γύρω στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτή η εκτίμηση ίσως είναι ανακριβής και πως υπάρχει πιθανότητα οι πέντε εγκλωβισμένοι να έχουν κάνει σωστή διαχείριση του αναπνεύσιμου αέρα και να έχουν αποθέματα για κάποιες ώρες ακόμη.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν υπάρχει κάποιος επιζών από το απόγευμα της Κυριακής, όταν το Titan αποκολλήθηκε από το Polar Prince για να καταδυθεί στον Ατλαντικό Ωεκανό.