Η ακρόαση της περασμένης εβδομάδας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με την ύπαρξη UAP (αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα, όπως αποκαλούνται πλέον τα γνωστά μας UFO) και εξωγήινων έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, με όλο και περισσότερες αποκαλύψεις και ισχυρισμούς να έρχονται στην επιφάνεια.

Αυτή τη φορά, στην ακρόαση της Τετάρτης, δύο βραβευμένοι δημοσιογράφοι-ερευνητές των ΗΠΑ κατέθεσαν απόρρητα ρωσικά έγγραφα που «έκλεψαν» από τη χώρα, σύμφωνα με τα οποία ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη αντιμετώπισαν τουλάχιστον 45 φορές UFO μέχρι το 1993.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν τα απόρρητα ρωσικά έγγραφα, που έβγαλε λαθραία από τη χώρα ο ερευνητής δημοσιογράφος George Knapp, τα πολεμικά αεροσκάφη της Μόσχας «κυνηγούσαν τα UFO και έριχναν πυρά εναντίον τους». Μάλιστα, έγινε λόγος και για τον θάνατο δύο πιλότων στις μάχες.

Ο David Knapp αποκάλυψε στο Κογκρέσο μία δεκαετή μελέτη της Ρωσίας για τα UFO. Η μελέτη αυτή, όπως έγραψε ο δημοσιογράφος, «είναι ίσως η μεγαλύτερη έρευνα για τα UFO που έχει γίνει ποτέ» και περιλαμβάνει χιλιάδες φακέλους υποθέσεων και συνεντεύξεις με στρατιωτικό προσωπικό.

Ο ίδιος ο διευθυντής του προγράμματος μίλησε στον Knapp για τις αερομαχίες των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών με UFO. «Στα περισσότερα περιστατικά, τα ΑΤΙΑ εκτοξεύονταν με απίστευτες ταχύτητες. Σε τρία, ωστόσο, περιστατικά τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα έπεσαν θύματα ενέδρας και συνετρίβησαν. Μάλιστα, δύο από τους πιλότους σκοτώθηκαν», γράφει η επιστολή.

Ύστερα από αυτά τα αδιανόητα περιστατικά που μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε πανεθνική διαταγή σύμφωνα με την οποία τα ΑΤΙΑ πρέπει να αφήνονται ανενόχλητα. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με έναν κορυφαίο αξιωματούχο της Αεράμυνας, «μπορεί να έχουν απίστευτες ικανότητες για αντίποινα στην ανθρωπότητα».

«Από το 1969, η θέση του στρατού μας είναι ότι τα UFO δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και δεν αξίζουν περαιτέρω μελέτη», έγραψε ο Knapp στην επιστολή του. Οι επιστολές καταχωρίστηκαν στα πρακτικά του Κογκρέσου, αποδεικνύοντας ξανά ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έχει πάρει το ζήτημα στα σοβαρά.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή