Αθόρυβη ήταν η υποβάθμιση του πρίγκιπα Χάρι, καθώς η βρετανική βασιλική οικογένεια του αφαίρεσε τον τίτλο της «Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας» από τον επίσημο ιστότοπό της.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποφάσισαν να αφαιρέσουν αθόρυβα τον τίτλο «His Royal Highness» (HRH) από τον πρίγκιπα Χάρι στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας Megxit του 2020, Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον εν λόγω τίτλο μετά την απόφασή τους να αποστασιοποιηθούν από τις επίσημες βασιλικές αρμοδιότητες.

Ωστόσο, ο επίσημος ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας δεν είχε ενημερωθεί πλήρως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον περασμένο Σεπτέμβριο και την επακόλουθη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' τον Μάιο, κάτι που έγινε τώρα.


Παράλληλα, πλέον το προφίλ του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, οι οποίοι αναφέρονται ως δούκας και δούκισσα του Σάσεξ αντίστοιχα, έχουν μετακινηθεί σε χαμηλότερη θέση στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.


Τι ισχύει για τη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ιστότοπο Mint, ο Χάρι εξακολουθεί να είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, ενώ πριν από αυτόν βρίσκεται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα τρία παιδιά του.

Παράλληλα, στις αλλαγές που έλαβαν χώρα πρόσφατα στον επίσημο ιστότοπο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, επεκτάθηκαν και στα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Άρτσι και Λίλιμπετ, τα οποία φέρουν τους τίτλους πρίγκιπας και πριγκίπισσα του Σάσεξ αντίστοιχα.