Κυκλοφόρησαν οι πρώτεςεικόνες από τον τάφο του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, η κηδεία του οποίου τελέστηκε με απόλυτη μυστικότητα σε κλειστό κύκλο, σε ένα κοιμητήριο στα περίχωρά της γενέτειράς του, της Αγίας Πετρούπολης, δίπλα στον πατέρα του, αναφέρουν ρωσικά και ουκρανικά ΜΜΕ.

«Ο επικεφαλής του Wagner PMC θάφτηκε σαν αδέσποτος σκύλος και χωρίς στρατιωτικές τιμές σε ένα νεκροταφείο χωρίς όνομα δίπλα στον πατέρα του» σχολιάζουν οι Ουκρανοί. Στην άλλη ουκρανική δημοσίευση αναφέρεται ότι «Πούτιν και ο «αγαπητός αδελφός» Καντίροφ δεν ήρθαν για να αποχαιρετήσουν τον επικεφαλής της Wagner.

To γραφείο Τύπου του Πριγκόζιν ανακοίνωσε νωρίτερα λακωνικά ότι ο αποχαιρετισμός του «έγινε σε κλειστό κύκλο» και ότι «όσοι επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν μπορούν να επισκεφθούν το νεκροταφείο Porokhovsky.



Ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε στις 23 Αυγούστου, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, δύο μήνες μετά την εξέγερση της Βάγκνερ που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Είχε τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα γύρω από τις προετοιμασίες για την κηδεία του. Σήμερα το πρωί το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν δεν επρόκειτο να παραστεί στην τελετή.



Δύο άλλα κορυφαία στελέχη της Wagner, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ και ο Ντμίτρι Ούτκιν, τέσσερις σωματοφύλακες του Πριγκόζιν και τα τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν επίσης όταν συνετρίβη το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy 600 στο Τβερ, στα βόρεια της Μόσχας.

Νωρίτερα σήμερα κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Σεβέρνογιε, επίσης στην Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής του επιμελητειακού τμήματος της Wagner Βαλέρι Τσεκάλοφ. Τα πλάνα από ένα βίντεο του πρακτορείου Reuters δείχνουν έναν ιερέα να ψέλνει μπροστά στο φέρετρο, γύρω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς, φίλοι και πρώην συνάδελφοι του Τσεκάλοφ, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν λουλούδια. Κάποιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά που φορούσαν γυαλιά ηλίου, φίλησαν το φέρετρο. Κάποια άτομα, άγνωστης ταυτότητας, διέταξαν τον φωτορεπόρτερ και τον εικονολήπτη του πρακτορείου να σταματήσουν να τραβούν εικόνες.

Tην Τρίτη, η Μόσχα γνωστοποίησε ότι ο Πούτιν δεν σκοπεύει να παραστεί στην κηδεία του επικεφαλής της Wagner.